Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κτήμα Κατσαρού Ερυθρό 2008
Κτήμα Κατσαρού

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2008

  Ελλάδα / Όλυμπος
€34,50
30.00
€30,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Κατευθείαν από το κελάρι του Κτήματος

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αρκεί μια τυχαία πεζοπορία στο βουνό του Ολύμπου για να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου και την ιστορία του Ελληνικού κρασιού. Ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαγεύτηκε από τη θέα του χωριού Κρανιά με τους 65 μόλις κατοίκους, σε υψόμετρο 810 μέτρων.

Εκεί αποφάσισε, με τη βοήθεια της συζύγου του Στέλλας, να καλλιεργήσει διεθνείς ποικιλίες που θεώρησε ότι ταιριάζουν καλύτερα στο μικροκλίμα της περιοχής. Επένδυσε στο Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Chardonnay και όπως φάνηκε με τα χρόνια, δεν έπεσε έξω. Πως το καταλάβαμε; Το Κτήμα Κατσαρού είναι σήμερα ένα από τα ιστορικότερα και πλέον αναγνωρισμένα ελληνικά οινοποιεία.

Συνεχιστής του έργου του, ο γιος του Ευριπίδης Κατσαρός, ανέλαβε το οινοποιείο το 2007, μετά τις οινολογικές σπουδές του σε Bordeaux και Βουργουνδία.

Το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι μια από τις τυπικότερες και εκφραστικότερες εκδοχές του μπορντωλέζικου χαρμανιού Cabernet Sauvignon – Merlot στην Ελλάδα, και όχι τυχαία συγκαταλέγεται στις λίστες πολλών κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως.

Αποκλειστικά στο botilia.gr, απολαύστε απευθείας από το κελάρι του Κτήματος, το πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2008, κατά γενική ομολογία μία από τις εξαιρετικές σοδιές.

Είτε είσαι συλλέκτης, οινόφιλος ή απλά θέλεις να απολαύσεις ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά, το Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2008 είναι πραγματικός θησαυρός.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριας έντασης γοητευτικό πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Έντονη κανέλα, μπαχάρι και πιπέρι στη μύτη με όμορφες διακριτικές νότες βιολέτας. Αρώματα βατόμουρου, φραγκοστάφυλου, βύσσινου και αποξηραμένου σύκου εμφανίζονται σταδιακά ενώ ζωικές νύξεις, καπνός, χώμα και βρεγμένα φύλλα συμπληρώνουν μοναδικά την πολύπλοκη αρωματική παλέτα.

Στο στόμα, μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και τανίνες μαύρου τσαγιού σε απόλυτη ισορροπία. Βύσσινο, κασσίς, φραγκοστάφυλο, δρυς, κακάο και καφές πλαισιώνονται από νότες γλυκών μπαχαρικών. Το μακρύ τελείωμα αφήνει βελούδινη αίσθηση βανίλιας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2008
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα κανέλα, μπαχάρι, πιπέρι, βιολέτα, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, αποξηραμένο σύκο, δέρμα, καπνός, χώμα, βρεγμένα φύλλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 - 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟ 2008

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι μοσχάρι, κρεατικά στα κάρβουνα ή έντονα παλαιωμένα τυριά.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}