ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Grand Cave Ερυθρός 2012
Cavino Α.Ε.

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ GRAND CAVE ΕΡΥΘΡΟΣ 2012

  Ελλάδα / Καλάβρυτα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μοναδικά πολύπλοκο ερυθρό κρασί από το ιστορικό Μοναστήρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα κτήμα με ιστορία αιώνων και ένα ομώνυμο κρασί με αξεπέραστη πολυπλοκότητα και βάθος που συνεπαίρνει όποιον το δοκιμάζει. Απολαύστε το Grand Cave Κτήμα Μέγα Σπήλαιο στην εξαιρετική χρονιά του 2012. Ένα κρασί που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους ανάμεσα σε αυτούς που το γνωρίζουν.

Οι δυο εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες,  Μαυροδάφνη και το άγνωστο Μαύρο Καλαβρυτινό, καλλιεργούνται στους αμπελώνες του ιστορικού Μοναστηριού με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση.  31 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα μεσαίου καψίματος δρύινα βαρέλια προσέθεσαν μπαχαρένιο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα στην ήδη δυναμική προσωπικότητά του. 

Παλαιώστε το άφοβα για μια δεκαετία και προτείνουμε να το μεταγγίστε σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ερυθρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη τα μαύρα μικρά φρούτα κυριαρχούν με διακριτό βατόμουρο, μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο σε μαρμελαδένια μορφή. Ο μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι έντονος χωρίς όμως να λειτουργεί εις βάρος του φρούτου. Λευκό πιπέρι, βανίλια, κανέλα και φρυγανιά δένουν αρμονικά με τα γήινα χαρακτηριστικά της αρωματικής δάφνης και του χώματος.

Στο στόμα πλούσιο, με τις αισθητές ευγενικές τανίνες σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα και το τονισμένο αλκοόλ που χαρίζει νεύρο και ένταση στο σύνολο. Τα αρώματα μύτης είναι ακόμα εντονότερα στο στόμα και καταλήγουν σε εξαιρετικά μακρά μπαχαρένια επίγευση που εξελίσσεται.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Καλάβρυτα
Ποικιλία Μαυροδάφνη 60%, Μαύρο Καλαβρυτινό 40%
Αρώματα βατόμουρο, μαύρο κεράσι, μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, λευκό πιπέρι, βανίλια, κανέλα, φρυγανιά, δάφνη, χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 31 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ GRAND CAVE ΕΡΥΘΡΟΣ 2012

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει απόλυτα με μαγειρευτά κόκκινα κρέατα, κυνήγια, μοσχαράκι κοκκινιστό.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}