ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Echo De Lynch Bages 2013 - Chateau Lynch Bages
Chateau Lynch Bages

ECHO DE LYNCH BAGES 2013 - CHATEAU LYNCH BAGES

  Γαλλία / Bordeaux
€72,90
€63,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ασύλληπτο value for money!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Echo de Lynch Bages είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, η ηχώ, η δεύτερη φωνή του μεγάλου Chateau Lynch Bages Grand Cru Classé – Pauillac (Fifth Growth). To διάσημο και μεγάλο Chateau στο Pauillac με κρασιά παγκοσμίου φήμης πλέον δεν είναι τόσο απρόσιτο καθώς μπορείς να πάρεις μια γεύση με το ασύλληπτα value for money Echo de Lynch Bages.

To Chateau Lynch Bages βρίσκεται στην είσοδο του Pauillac, στην ευρύτερη περιοχή του Medoc. Το Pauillac είναι κομβικής σημασίας περιοχή μιας και από εκεί προέρχονται τα 3 από τα 5 First Growth. Η ιστορία των αμπελώνων ξεκινά από το 16ο αιώνα και την οικογένεια Lynch ενώ από το 1930 μέχρι σήμερα στο τιμόνι του βρίσκεται η οικογένεια Cazes. Το στυλ των κρασιών του είναι κλασσικό και διαχρονικό και από το οινοποιείο έχουν περάσει μεγάλοι και σπουδαίοι οινολόγοι όπως ο Xavier Tibur. Tα αμπέλια τους εκτείνονται σε 100 εκτάρια και αποτελούνται από Cabernet Sauvignon, Merlot και Cabernet Franc. To Echo de Lynch Bages προέρχεται από τα πιο συγκεκριμένα κομμάτια γης και νεαρά κλήματα Cabernet Sauvignon (74%), Merlot (24%) και Cabernet Franc (2%). Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε βαρέλια δεύτερης χρήσης και το αποτέλεσμα είναι απλά σαγηνευτικό.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και δοκίμασέ το.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μαρμελάδας σμέουρου, κερασιού, δαμάσκηνου, βανίλιας, πιπεριού, τσαγιού, πιπεριάς, ευκαλύπτου και λεβάντας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με διακριτικές νότες μπαχαρικών, καφέ και βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα Μαρμελάδα σμέουρο, κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, πιπέρι, τσάι, πιπεριά, ευκάλυπτος, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ECHO DE LYNCH BAGES 2013 - CHATEAU LYNCH BAGES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με κόκορα κρασάτο, παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, λαζάνια με κιμά και χοιρινή πανσέτα

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}