Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Eclipse 2017 - Οινοποιείο Gentilini
€26,60
22.80
€22,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Aπό τις πρώτες ξηρές Μαυροδάφνες που έκαναν διεθνή καριέρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Eclipse του Πέτρου Μαρκαντωνάτου από το Οινοποιείο Gentilini, είναι από τις πρώτες Μαυροδάφνες που όχι μόνο έκαναν διεθνή καριέρα αλλά έβαλαν την ξηρή Μαυροδάφνη στα ποτήρια μας μετά μανίας.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1984 και σταδιακά ξεκίνησε ο πειραματισμός με όλο και περισσότερες ποικιλίες, τόσο γηγενείς όσο και ξένες, ενώ από το 2002 η καλλιέργεια έγινε αποκλειστικά βιολογική. Τόσο η Μαυροδάφνη όσο και η Ρομπόλα τους ήταν από τα πρώτα κρασιά που άρχισαν να βάζουν την Κεφαλονιά στο χάρτη. Και δεν μιλάμε μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά για τα παγκόσμια μιας και είναι από τα κρασιά που κάνουν λαμπρή καριέρα και στο εξωτερικό. To Eclipse είναι μια Μαυροδάφνη που παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστη, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και βελούδινο και αν τη δοκιμάσεις σίγουρα θα μπει αυτομάτως στα αγαπημένα σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βανίλιας, κερασιού, δαμάσκηνου, μύρτιλου, δάφνης, πιπεριού, κανέλας, σοκολάτας και δρυός. Στο στόμα είναι ζουμερό και πλούσιο με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα μαύρο κεράσι, κασσίς, βύσσινο, μαύρο τσάι, κανέλα, γαρύφαλλο, σοκολάτα, μπέικον, καπνός πούρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ECLIPSE 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ