Το Eclipse του Πέτρου Μαρκαντωνάτου από το Οινοποιείο Gentilini, είναι ίσως η πρώτη Μαυροδάφνη που, όχι μόνο έκανε διεθνή καριέρα, αλλά έβαλε την ξηρή Μαυροδάφνη στα ποτήρια μας μετά μανίας!
Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1984 και σταδιακά ξεκίνησε ο πειραματισμός με όλο και περισσότερες ποικιλίες, τόσο γηγενείς όσο και ξένες, ενώ από το 2002 η καλλιέργεια έγινε αποκλειστικά βιολογική. Τόσο η Μαυροδάφνη όσο και η Ρομπόλα τους ήταν από τα πρώτα κρασιά που άρχισαν να βάζουν την Κεφαλονιά στο χάρτη. Και δεν μιλάμε μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά για τα παγκόσμια μιας και είναι από τα κρασιά που κάνουν λαμπρή καριέρα και στο εξωτερικό. To Eclipse είναι μια Μαυροδάφνη που παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστη, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και βελούδινο και αν τη δοκιμάσεις σίγουρα θα μπει αυτομάτως στα αγαπημένα σου!