To El Rapolao Bodegas Raul Perez σκόραρε 95 pts από τον Robert Parker και 94pts από Vinous! Από το 2012 και μετά σκοράρει 95pts σχεδόν κάθε χρόνο! Για καλό και για κακό θα σου προτείναμε να πάρεις αρκετές φιάλες, τώρα που μπορείς, γιατί αναμένεται σύντομα να γίνει συλλεκτικό και φυσικά ανάρπαστο!
Ο μεγαλειώδης Raul Perez, μαθαίνοντας δίπλα στον μαέστρο του Bierzo και της ταχύτατα ανερχόμενης Mencia, Alvaro Palacios, αποφάσισε να φτάσει την ποικιλία και το terroir της περιοχής σε τελείως άλλο επίπεδο! Πολλοί τον αποκαλούν οινολογική ιδιοφυία, άλλοι καλύτερο οινοποιό του κόσμου και έχουν όλοι δίκιο. Αρκεί να σου πούμε μόνο πως 200 ετικέτες του έχουν φιγουράρει στις λίστες του Robert Parker (άνθρωπος είναι κι αυτός και έχει αδυναμίες!).
Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στα εξής: βιοδυναμική καλλιέργεια, μη παρεμβατική οινοποίηση, οινοποίηση με ολόκληρα τσαμπιά (όπως στη Βουργουνδία) και παλιά κλήματα. Έτσι φτιάχνεται και το El Rapolao Bodegas Raul Perez. Το χαρμάνι αποτελείται από Mencia, Bastardo και Garnacha Tintorera, τα οποία προέρχονται από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1920 και το 1980, σε υψόμετρο 550 μέτρων. Ακολουθεί οινοποίηση με ολόκληρα τσαμπιά, εκχύλιση για 30 μέρες και ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Μετά, το κρασί μπαίνει σε γαλλικά βαρέλια 225 και 500 λίτρων για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έτοιμο να σε κατακτήσει.
Να ξέρεις ότι μια εξάδα είναι λίγη για το El Rapolao Bodegas Raul Perez! Εμείς σε προειδοποιήσαμε!