ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
El Rapolao 2019 - Bodegas Raul Perez
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με 95pts από Parker και 94pts από Vinous!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To El Rapolao Bodegas Raul Perez σκόραρε 95 pts από τον Robert Parker και 94pts από Vinous! Από το 2012 και μετά σκοράρει 95pts σχεδόν κάθε χρόνο! Για καλό και για κακό θα σου προτείναμε να πάρεις αρκετές φιάλες, τώρα που μπορείς, γιατί αναμένεται σύντομα να γίνει συλλεκτικό και φυσικά ανάρπαστο!

Ο μεγαλειώδης Raul Perez, μαθαίνοντας δίπλα στον μαέστρο του Bierzo και της ταχύτατα ανερχόμενης Mencia, Alvaro Palacios, αποφάσισε να φτάσει την ποικιλία και το terroir της περιοχής σε τελείως άλλο επίπεδο! Πολλοί τον αποκαλούν οινολογική ιδιοφυία, άλλοι καλύτερο οινοποιό του κόσμου και έχουν όλοι δίκιο. Αρκεί να σου πούμε μόνο πως 200 ετικέτες του έχουν φιγουράρει στις λίστες του Robert Parker (άνθρωπος είναι κι αυτός και έχει αδυναμίες!).

Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στα εξής: βιοδυναμική καλλιέργεια, μη παρεμβατική οινοποίηση, οινοποίηση με ολόκληρα τσαμπιά (όπως στη Βουργουνδία) και παλιά κλήματα. Έτσι φτιάχνεται και το El Rapolao Bodegas Raul Perez. Το χαρμάνι αποτελείται από Mencia, Bastardo και Garnacha Tintorera, τα οποία προέρχονται από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1920 και το 1980, σε υψόμετρο 550 μέτρων. Ακολουθεί οινοποίηση με ολόκληρα τσαμπιά, εκχύλιση για 30 μέρες και ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Μετά, το κρασί μπαίνει σε γαλλικά βαρέλια 225 και 500 λίτρων για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έτοιμο να σε κατακτήσει.

Να ξέρεις ότι μια εξάδα είναι λίγη για το El Rapolao Bodegas Raul Perez! Εμείς σε προειδοποιήσαμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Αρώματα μαρμελάδας φραμπουάζ, βύσσινου, δαμάσκηνου και μύρτιλου πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, δέρματος, λεβάντας, μελανιού, δεντρολίβανου, μπαχαριού και τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σωμα, μέτριες αλλά καλογυαλισμένες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Πλούσια, ζουμερά βατόμουρα, κεράσια και δαμάσκηνα συναντιούνται με βότανα και μπαχάρια σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Mencia, Bastardo, Garnacha Tintorera
Αρώματα Φραμπουάζ, βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βανίλια, δέρμα, λεβάντα, μελάνι, δεντρολίβανο, μπαχάρι, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

EL RAPOLAO 2019 - BODEGAS RAUL PEREZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και βοτάνων, μοσχαρίσια μάγουλα braisee με μανιτάρια ή σιγοψημένο αρνάκι με βούτυρο σκόρδου και βότανα Προβηγκίας.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}