ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ελιά Negroamaro 2018 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΕΛΙΑ NEGROAMARO 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€26,80
21.00
€21,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μόλις 540 Φιάλες! Συλλέκτης ή μη, πρέπει να το προλάβεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Negroamaro 2018 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι το κρασί που όλα τα μεγάλα Ιταλικά κόκκινα κρασιά ζηλεύουν γιατί δεν μπορούν να του μοιάσουν! Είναι το κρασί που δεν το ξέρεις ακόμα, αλλά πίστεψέ μας, ΤΟ ΘΕΣ! Βάλε τα παιδιά για ύπνο, κατέβασε τα τηλέφωνα, κλείσε το Netflix. Τα πράγματα είναι σοβαρά: είναι ΜΟΝΟ 540 φιάλες!

Το Negroamaro είναι το καμάρι του Μανώλη Καραβιτάκη και ένα προσωπικό στοίχημα που έχει εδώ και χρόνια κερδισθεί. Όταν όλοι φύτευαν στην Ελλάδα Cabernet Sauvignon και Chardonnay, ο Καραβιτάκης φύτευε Negroamaro και Sangiovese. Τι να λέμε, ο άνθρωπος ήταν και είναι, πολύ μπροστά! Οι σπουδές στην Ιταλία άφησαν το στίγμα τους κι έτσι ο Μανώλης Καραβιτάκης αγάπησε τις ιταλικές ποικιλίες σχεδόν όσο και τις κρητικές. Αυτή την αγάπη πέρασε και στο γιο του, Νίκο, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του οινοποιείου και ακολουθεί τους πειραματισμούς του πατέρα του.
Τα χρόνια πέρασαν και το αμπελάκι με το Negroamaro στα Χανιά έφτασε στην καλύτερη στιγμή του και έδωσε τον πιο συμπυκνωμένο και ώριμο καρπό του. Το νέκταρ με το βαθύ, μαύρο - μωβ χρώμα (negroamaro σημαίνει μαύρο και πικρό εξάλλου) ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης για 12 μήνες. Και τώρα, είναι έτοιμο και είναι καλό, πολύ καλό. Τόσο καλό που σίγουρα οι 540 φιάλες θα εξαφανιστούν αστραπιαία και θα μας παίρνεις τηλέφωνα, θα μας στέλνεις mail, θα μας παρακαλάς μήπως μπορούμε να σου βρούμε λίγο ακόμα. Ξέρεις από τώρα την απάντηση οπότε μην πεις πως δεν σε προειδοποιήσαμε…

Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα μόνο ελληνικό κρασί από ξένη ποικιλία στη ζωή σου είναι το Negroamaro 2018 των Αμπελώνων Καραβιτάκη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Βαθύ μωβ χρώμα, σχεδόν μαύρο και μεθυστικά αρώματα ώριμου βύσσινου, μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου και μούρου πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, γαρύφαλλου, κέδρου, μελανιού, καραμέλας βουτύρου, φουντουκιού, σοκολάτας και καρύδας. Αν το μωβ βελούδο ήταν κρασί θα ήταν σίγουρα το Negroamaro. Πλούσιο σώμα, πυκνό φρούτο, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες και καλογυαλισμένες τανίνες.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Negroamaro
Αρώματα Ώριμο βύσσινο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα, βανίλια, γαρύφαλλο, κέδρος, μελάνι, καραμέλα βουτύρου, φουντούκι, σοκολάτα καρύδας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΛΙΑ NEGROAMARO 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}