Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ελιά Sangiovese 2014 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΕΛΙΑ SANGIOVESE 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€24,60
21.00
€21,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα καλύτερα Sangiovese εκτός Ιταλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχεις ακούσει ποτέ για τα κρασιά μονόκερους; Ε, αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά! Ακούγαμε χρόνια γι’ αυτό αλλά ποτέ μα ποτέ δεν το είχαμε δει ή δοκιμάσει. Και πώς να το κάνουμε άλλωστε, αφού η Ελιά Sangiovese των Αμπελώνων Καραβιτάκη δεν ζούσε ποτέ εντός ελληνικών συνόρων… Παράλληλα ήταν και είναι το κρασί που έρχεται στο μυαλό όλων στο άκουσμα του ονόματος Καραβιτάκη, αλλά συνήθως ακολουθείται από κάτι σαν «κάνει ένα φοβερό Sangiovese ο Καραβιτάκης αλλά που να το βρεις… είναι ελάχιστες φιάλες».

Η απάντηση μας είναι πως ναι, είναι ένα φοβερό Sangiovese και ναι είναι πολύ περιορισμένης παραγωγής αλλά εμείς καταφέραμε και κρατήσαμε λίγες φιάλες (προλαβαίνεις, δεν προλαβαίνεις) στην Ελλάδα!

Ο Μανόλης Καραβιτάκης έχοντας σπουδάσει στη Μπολόνια της Ιταλίας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τις ιταλικές ποικιλίες. Πριν χρόνια, όταν επέστρεψε,  σκέφτηκε πως το Sangiovese θα ταίριαζε πολύ στα εδάφη και το κλίμα της Κρήτης και έτσι αποφάσισε να το καλλιεργήσει! Έχοντας εμπειρία με την ποικιλία, τα πρώτα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Η πορεία έδειξε πως η Ελιά Sangiovese των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ένα από τα καλύτερα  Sangiovese εκτός Ιταλίας…

To Sangiovese προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος, στα Ποντικιανά Χανίων. Έπειτα από μεγάλη φροντίδα στο αμπέλι και εμμονή στην τέλεια φαινολική ωρίμαση του σταφυλιού, ακολουθεί προσεκτική οινοποίηση του πολύτιμου χυμού. Παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 11 μήνες με μόνο το 20% να είναι νέα ενώ τα υπόλοιπα είναι δεύτερης και τρίτης χρήσης. Ο λόγος είναι γιατί δε θέλουν να επισκιάσουν καθόλου το ντελικάτο και αρωματικό χαρακτήρα της ιδιαίτερης αυτής ποικιλίας. Και αν μας ρωτάς, το πετυχαίνουν τέλεια!

Πέρασε το για λίγο από καράφα, για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του, βάλε δίπλα του κάποιο σιγομαγειρεμένο κρέας και μας ευχαριστείς μετά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Μύτη γοητευτική, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με νότες από κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, βατόμουρο και φύλλα τσαγιού σε πρώτο πλάνο. Βανίλια, μοσχοκάρυδο, κέδρος, μανιτάρι, νωπό χώμα, δέρμα, κακάο και φυτικές νύξεις μαντζουράνας ξεδιπλώνονται σταδιακά κάνοντας το σύνολο ακαταμάχητο.

Ζουμερό στόμα με μετρίου (+) σώματος, με μεσαίας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα που δένει τέλεια το σύνολο. Κεράσι, μούρο και βύσσινο δεμένα με σοκολάτα, τσάι, βανίλια, θυμάρι, μαντζουράνα και γήινες νότες, γεμίζουν την παλέτα. Η απολαυστική επίγευση τσαγιού θα σου μένει αξέχαστη…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, βατόμουρο, τσάι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, κέδρος, μανιτάρι, νωπό χώμα, δέρμα, κακάο, μαντζουράνα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΛΙΑ SANGIOVESE 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με αγριογούρουνο κρασάτο, μπριζόλες μαύρου χοίρου στα κάρβουνα, ραγού μοσχάρι ή αρνάκι γιουβέτσι

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}