ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Esprit Leflaive Savigny Les Beaune Les Jarrons 1er Cru 2021
Olivier Leflaive

ESPRIT LEFLAIVE SAVIGNY LES BEAUNE LES JARRONS 1ER CRU 2021

  Γαλλία / Burgundy
€197,80
€172,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια “άγνωστη” αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γωνιά της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Esprit Leflaive Savigny-Les-Beaune Les Jarrons 1er Cru 2021 είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει την επέκταση του θρυλικού Domaine Leflaive πέρα από τα όρια του Puligny-Montrachet, σε μια πιο “άγνωστη” αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γωνιά της Βουργουνδίας: το Savigny-lès-Beaune. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως είναι ένα κρασί που διαψεύδει τις προσδοκίες για την περιοχή. Αντί για rustic χαρακτήρα, προσφέρει κομψότητα και φίνα ανθικά και φρουτώδη αρώματα. Εμ , Leflaive, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι;

Το Esprit Leflaive είναι ένα project που ξεκίνησε το 2018 από τον οινοποιό Pierre Vincent, με στόχο να μεταφέρει τη φιλοσοφία του Domaine Leflaive σε νέα terroirs της Βουργουνδίας, όπως το Chablis, το Côte de Nuits και το Savigny-lès-Beaune. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά κρασιών που θα εκφράζουν την ίδια ακρίβεια, καθαρότητα και σεβασμό στη φύση, αλλά από διαφορετικές περιοχές, εξερευνώντας όλο το δυναμικό που η Βουργουνδία μπορεί να προσφέρει.

Το Les Jarrons είναι ένα Premier Cru αμπελοτόπι στο Savigny-lès-Beaune, μια περιοχή που συχνά παραγνωρίζεται λόγω της πιο rustic της φήμης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο terroir έχει εξαιρετική δυναμική, με ασβεστολιθικά εδάφη και ιδανικό μικροκλίμα για την καλλιέργεια Pinot Noir. Μπορεί λοιπόν να προσφέρει εξαιρετικά κόκκινα, σε πιο προσιτές τιμές συγκριτικά με άλλα premier cru. Ακριβώς ένα τέτοιο κρασί είναι και το Esprit Leflaive Savigny-Les-Beaune Les Jarrons 1er Cru 2021. Η φιλοσοφία είναι ίδια όπως σε όλα τα κρασιά του Leflaive: τρύγος με το χέρι, γηγενείς ζύμες και ισορροπημένη χρήση βαρελιού. Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12-18 μήνες, με το 30% να είναι καινούργια. Το αποτέλεσμα ξεχειλίζει κόκκινο φρούτο, λουλούδια και εξωτικά μπαχάρια.

Το Esprit Leflaive Savigny-Les-Beaune Les Jarrons 1er Cru 2021 είναι ένα κράσι για τους λάτρεις του Pinot Noir και της Βουργουνδίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μύτη κομψή και γοητευτική γεμάτη φράουλες, κεράσια, σμέουρα, δαμάσκηνα, βιολέτες, μαύρο τσάι, κέδρο και γλυκόριζα.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά μεταξένιες ταννίνες και ζουμερή οξύτητα. Κόκκινα φρούτα βουτηγμένα σε εξωτικά μπαχάρια και αποξηραμένα μωβ άνθη, σε ένα γήινο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, κεράσι, σμέουρο, δαμάσκηνο, βιολέτα, μαύρο τσάι, κέδρος, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ESPRIT LEFLAIVE SAVIGNY LES BEAUNE LES JARRONS 1ER CRU 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα άγριων μανιταριών, στιφάδο μανιταριών, brie με τρούφα.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}