ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Etna Rosso San Lorenzo 2016 - Tenuta delle Terre Nere
Tenuta delle Terre Nere

ETNA ROSSO SAN LORENZO 2016 - TENUTA DELLE TERRE NERE

  Έτνα, Σικελία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Στο top10 του Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Tenuta Delle Terre Nere Etna Rosso San Lorenzo 2016 είναι το 9ο καλύτερο κρασί στον κόσμο για το 2018 σύμφωνα με το Wine Spectator! Με την αστρονομική βαθμολογία 95/100 φιγουράρει στη δεκάδα με τα καλύτερα κρασιά ανάμεσα σε μεγαθήρια όπως η Sassicaia και η Dom Perignon!

Και τώρα που έχουμε την προσοχή σου θα σου πούμε λίγα πράγματα ακόμα για να έχεις 1-2 λόγους ακόμα να το θες κολασμένα στη συλλογή ή στο ποτήρι σου! Όπως προδίδει το όνομα του, προέρχεται από τους ηφαιστιογενείς αμπελώνες της Αίτνας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το αμπελοτόπι San Lorenzo βρίσκεται σε υψόμετρο 762 μέτρων και τα αμπέλια είναι 70++ ετών. Το terroir του San Lorenzo δημιουργήθηκε από το εκρηξιγενές κέντρο του Ellittico και είναι το αρχαιότερο κομμάτι γης που μπορεί κανείς να φυτέψει. Το χαρμάνι από Nerello Mascalese (98%) – Nerello Cappuccio (2%) ζυμώνει και παλαιώνει για 16-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 900 λίτρων (tonneaux).

Ναι, το Tenuta Delle Terre Nere Etna Rosso San Lorenzo 2016 είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ακούγεται και σίγουρα του αξίζει να είναι στο Πάνθεον με τα κορυφαία κρασιά του 2018! Και όπως όλα τα ωραία έτσι και αυτό τελειώνει… Αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες! Και είναι πολύ, πολύ λίγες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη μεθυστική, γεμάτη λουλούδια με κυριότερα τη γαρδένια και το νυχτολούλουδο. Το πυκνό κόκκινο φρούτο εκφράζεται με κεράσι, φράουλα και βύσσινο πασπαλισμένα με γλυκά μπαχάρια. Ο ορυκτός χαρακτήρας είναι έντονος με νότες βρεγμένης πέτρας και μπαρουτιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η συμπύκνωση του φρούτου είναι καθηλωτική και ντύνεται με νύξεις λουλουδιών, κανέλας και αλμύρας σε ένα απίστευτα κομψό μπουκέτο. Η mineral επίγευση μένει στο στόμα μέχρι την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Έτνα, Σικελία
Ποικιλία Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Αρώματα γαρδένια, νυχτολούλουδο, κεράσι, φράουλα, βύσσινο, γλυκά μπαχάρια, βρεγμένη πέτρα, μπαρούτι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16-18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ETNA ROSSO SAN LORENZO 2016 - TENUTA DELLE TERRE NERE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με Vitello tonnato, καρέ αρνιού ή μοσχρίσιο φιλέτο με σάλτσα εστραγκόν.

 

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}