Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ex Arena 2016 - Domaine de Cebene
Domaine de Cebene

EX ARENA 2016 - DOMAINE DE CEBENE

  Γαλλία
€19,80
16.90
€16,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το No1 ανερχόμενο οινοποιείο σε ολόκληρη τη Νότια Γαλλία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ex Arena 2016 από το Domaine de Cebene κατατάσσεται με ευκολία στα καλύτερα Grenache του κόσμου. Η ταλαντούχα Brigitte Chevalier του Domaine de Cebene έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τα κρασιά της την Jancis Robinson, τον Robert Parker και τον Andrew Jefford του Decanter. Το Ex Arena είναι ένα από τα διαμαντάκια της που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και σένα.

Η Brigitte Chevalier διάλεξε την εμβληματική περιοχή του Faugeres – ένα από τα παλιότερα appelations της Γαλλίας – για να κάνει τα δικά της, ιδιαίτερα και πολύ προσωπικά κρασιά. Τα κρασιά της θεωρούνται υποδειγματικά και εκείνη μια από τους κορυφαίους οινοποιούς της περιοχής. Η γαλατική θεά Cebenna, την οποία ο Καίσαρας μετονόμασε σε Cevenne, έδωσε το όνομα της στα βουνά Les Cevennes που περιβάλουν την περιοχή. Η Brigitte διάλεξε το όνομα της θεάς για το οινοποιείο της. Το Ex Arena σημαίνει “από την άμμο” και οφείλεται στο αμμώδες έδαφος που βρίσκονται τα αμπέλια. Το χαρμάνι αποτελείται από Grenache (90%) και Mourvedre (10%). Η διαλογή των σταφυλιών είναι εξαιρετικά αυστηρή και γίνεται χειρωνακτικά και σε πολλές διαφορετικές φάσεις ώστε να επιτευχθεί η απόλυτη ωρίμαση του σταφυλιού. Η ζύμωση και η ωρίμαση γίνεται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυεπίπεδο και ζουμερό κρασί που σαγηνεύει θα πιείς και θα ξαναπιείς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα όπως η φράουλα, το κεράσι, το βύσσινο και το framboise. Νότες βουτύρου, βανίλιας, μπαχαριού και πράσινου πιπεριού συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο. 

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Κεράσι, φράουλα, framboise, δαμάσκηνο, φύλλα τσαγιού, χρωματιστά πιπέρια και βατόμουρο συνδυάζονται αρμονικά. Απολαυστική επίγευση τσαγιού που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Languedoc, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Mourvedre
Αρώματα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, framboise, βούτυρο, βανίλια, μπαχάρι, πράσινο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

EX ARENA 2016 - DOMAINE DE CEBENE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με κόκορα κοκκινιστό, κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί ή με ένα ψαρονέφρι δίπλα σε ψητά λαχανικά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}