ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πειραματικό Αγιωργίτικο 2018 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόλις 550 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δε μπορείς να φανταστείς πόσοι φίλοι και γνωστοί μας ρωτούσαν πέρυσι μήπως έχουμε «τα μέσα» να τους βρούμε έστω και μια φιάλη από το Πειραματικό Αγιωργίτικο Μπουτάρη χωρίς θειώδη. Αν το είχες δοκιμάσει, σίγουρα καταλαβαίνεις γιατί. Η απογοήτευση τους (και η δική μας) ήταν μεγάλη όταν απαντούσαμε πως δεν υπήρχε ούτε φελλός. Αυτά πέρυσι.

Φέτος, μπορείς να φανταστείς τη χαρά μας όταν το ιστορικότερο ελληνικό οινοποιείο μας πρότεινε να διαθέσουμε αποκλειστικά όλη τη φετινή παραγωγή στα μέλη του Botilia! Και οι 550 φιάλες είναι εδώ. Και ξέρεις το καλύτερο; Είναι ΑΠΙΘΑΝΟ!!!

Την οικογένεια Μπουτάρη την αγαπάμε γιατί δε σταματάει ποτέ να πειραματίζεται (και καλά κάνει…). Καιρός να ταράξει για μια ακόμα φορά τα νερά με το Πειραματικό Αγιωργίτικο χωρίς θειώδη. Ένα μόνο αμπελοτόπι 14 στρεμμάτων στο Ντουραμάνη Νεμέας, με αυστηρά βιολογική καλλιέργεια δίνει τον πολύτιμο καρπό που κρίθηκε κατάλληλος για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμαση σε παλιό δρύινο βαρέλι για 6 μήνες βάζουν τις τελευταίες πινελιές. Θειώδη, ούτε για αστείο. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά ισορροπημένο και φρικτά (κατά τα λεγόμενα της Ρωξάνης Μάτσα) εντυπωσιακό!

Αν το έψαχνες πέρυσι, είχες δίκιο. Φέτος είναι ακόμα καλύτερο. Και μόνο 550 φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Μεθυστική μύτη γεμάτη ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, φράουλα, βύσσινο και δαμάσκηνο. Ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας και λεβάντας και διακριτικές νότες καραμέλας γάλακτος συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Εδώ τα φρούτα καλύπτονται με σοκολάτα, βανίλια, κανέλα και τριμμένο καρύδι. Η σοκολατένια επίγευση μένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, κεράσι, φράουλα, βύσσινο, δαμάσκηνο, πέταλα βιολέτας, λεβάντα, καραμέλα γάλακτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι με μοσχαράκι, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα ή ένα roast beef με μπαχαρικά.

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}