Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Πειραματικό Syrah Μάτσα Χωρίς Θειώδη 2015
95
Ρωξάνη Μάτσα - Μπουτάρης

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ SYRAH ΜΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ 2015

  Ελλάδα / Αττική
€15,75
12.20
€12,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελάχιστες, σπάνιες φιάλες

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Syrah

Σίγουρα είναι ένας από τους πιο εναλλακτικούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει. Για την ακρίβεια η Ρωξάνη Μάτσα είναι ένας ζωντανός θρύλος. Με μια ζωή που μοιάζει παραμύθι, μια σειρά από μικρές ιστορίες, η Ρωξάνη Μάτσα αφιερώθηκε για περισσότερα από 40 χρόνια στη γη της και στη βιολογική καλλιέργειά της.

Το Πειραματικό Syrah Μάτσα 2015 για τους περισσότερους είναι το καλύτερο κρασί που έβγαλε ποτέ το ιστορικό κτήμα της Κάντζας. Αναμφίβολα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Syrah της Ελλάδας αν και τόσο αντισυμβατικό.

Με αυστηρή βιολογική καλλιέργεια, απόδοση που δεν ξεπερνά τα 2,5 κιλά σταφύλι ανά πρέμνο και οινοποίηση χωρίς παρεμβάσεις, είναι η πιο συμπυκνωμένη έκφραση της ποικιλίας που μπορείς να δοκιμάσεις. Χωρίς πέρασμα από βαρέλι αλλά και χωρίς χρήση θειώδους, είναι ταυτόχρονα η πιο απόλυτη, η πιο αγνή εκδοχή της.

Το φρούτο είναι πυκνό και ζουμερό, με ποικιλιακή συνέπεια και δομή που θα θυμάσαι για καιρό. Αυτή η δομή είναι που του δίνει σοβαρότατες δυνατότητες παλαίωσης και εξέλιξης για τουλάχιστον 8-10 χρόνια. Κυκλοφορεί σε ελάχιστες φιάλες και κατά βάση το βρίσκεις μόνο στο οινοποιείο.

Το Πειραματικό Syrah Μάτσα 2015 είναι από αυτά που πραγματικά δεν χάνονται.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες στο ποτήρι

Πληθωρική μύτη με έντονο, συμπυκνωμένο φρούτο. Βύσσινο, κεράσι και δαμάσκηνο σπάνε μύτες. Σε δεύτερο φόντο νότες πιπεριού, κανέλας και μπαχαριού τονίζουν τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας ενώ σταδιακά, φυτικές νύξεις ευκαλύπτου και τσαγιού κάνουν την εμφάνιση τους.

Μέτριου (+) όγκου στόμα, με όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Οι τανίνες είναι τόσες όσες χρειάζονται για να του χαρίσουν δομή και νεύρο. Κεράσι, βύσσινο και μύρτιλο αποκτούν μπαχαρένιο χαρακτήρα κανέλας και πιπεριού ενώ τσάι, κακάο και καφές γεμίζουν τον ουρανίσκο αν δεν βιαστείς πολύ. Απολαυστική μαρμελαδένια επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, ευκάλυπτος, τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC - 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ SYRAH ΜΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ 2015

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι με μοσχαράκι, ζυμαρικά με πεπερόνι και κόκκινη σάλτσα ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά 

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}