ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πειραματικό Syrah Χωρίς Θειώδη 2018 -Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ SYRAH ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ 2018 -ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με την υπογραφή της Ρωξάνης Μάτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Πειραματικό Syrah Μάτσα Χωρίς Θειώδη 2018 για τους περισσότερους είναι το καλύτερο κρασί που έβγαλε ποτέ το ιστορικό κτήμα της Κάντζας. To Syrah της Ρωξάνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Syrah της Ελλάδας αν και τόσο αντισυμβατικό.

Σίγουρα είναι ένας από τους πιο εναλλακτικούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει. Για την ακρίβεια η Ρωξάνη Μάτσα είναι ένας ζωντανός θρύλος. Με μια ζωή που μοιάζει παραμύθι, μια σειρά από μικρές ιστορίες, η Ρωξάνη έχει αφιερωθεί για περισσότερα από 40 χρόνια στη γη της και στη βιολογική καλλιέργειά της. Γνωρίζει κάθε λουλουδάκι και χορταράκι που υπάρχει ανάμεσα στα αμπέλια της γιατί αυτή φρόντισε να μπει εκεί. Όλα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα που κάνει το σταφύλι της τόσο μοναδικό.

Για το Syrah η αυστηρή βιολογική καλλιέργεια, η απόδοση που δεν ξεπερνά τα 2,7 κιλά σταφύλι ανά πρέμνο και η οινοποίηση χωρίς παρεμβάσεις, δίνουν μια από τις πιο συμπυκνωμένες εκφράσεις της ποικιλίας που μπορείς να δοκιμάσεις. Χωρίς πέρασμα από βαρέλι αλλά και χωρίς χρήση θειώδους, είναι ταυτόχρονα η πιο απόλυτη και πιο αγνή εκδοχή της. Το φρούτο είναι πυκνό και ζουμερό ενώ η εντυπωσιακή δομή και δείχνει πως έχει μέλλον μπροστά του (αν προλάβει μιας και οι φιάλες είναι ελάχιστες).

Το Πειραματικό Syrah Μάτσα 2018 είναι από αυτά που πραγματικά δεν χάνονται.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και πληθωρική μύτη με έντονο, συμπυκνωμένο φρούτο. Βύσσινο, κεράσι και δαμάσκηνο κυριαρχούν ενώ σε δεύτερο φόντο νότες πιπεριού, κανέλας και βιολέτας τονίζουν τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας.
Μέτριου (+) όγκου στόμα, με όμορφα ισορροπημένη οξύτητα. Οι τανίνες είναι τόσες όσες χρειάζονται για να του χαρίσουν δομή και νεύρο. Κεράσι, βύσσινο και μύρτιλο αποκτούν μπαχαρένιο χαρακτήρα κανέλας και πιπεριού ενώ τσάι, κακάο και ευκάλυπτος γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, ευκάλυπτος, τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC - 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ SYRAH ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ 2018 -ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι με μοσχαράκι, ζυμαρικά με πεπερόνι και κόκκινη σάλτσα ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά .

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}