ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πειραματικό Ξινόμαυρο 2019 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Mια καθαρή έκφραση τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Πειραματικό Ξινόμαυρο Μπουτάρη είναι μια ωδή στη Νάουσα και το Ξινόμαυρο μιας και είναι μια καθαρή έκφραση τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir, με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς βαρέλι.

Το ιστορικό οινοποιείο της Νάουσας, αυτό της οικογένειας Μπουτάρη ήταν το πρώτο που έδωσε στην περιοχή την πρώτη αίγλη του. Η Νάουσα Μπουτάρη ήταν ένα από τα πρώτα εμφιαλωμένα premium ελληνικά κρασιά αλλά η Μπουτάρης δεν επαναπαύεται στις δάφνες τις. Πολλά χρόνια αργότερα αποφάσισαν να ταράξουν τα νερά με μια Νάουσα ηπίων παρεμβάσεων και έτσι γεννήθηκε το Πειραματικό Ξινόμαυρο Μπουτάρη. Τα σταφύλια προέρχονται από τον αμπελώνα Μαρίνα που επιλέχθηκε για το υψηλό υψόμετρο του, το οποίο ευθύνεται για την κρυστάλλινη οξύτητα του κρασιού. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ θειώδη δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και εκφραστικό με ρωμαλέο χαρακτήρα.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Πειραματικό Ξινόμαυρο Μπουτάρη έχει απαλό ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, φράουλας, βύσσινου, σμέουρου, ντομάτας, φύλλων ελιάς, δεντρολίβανου και λεβάντας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) τανίνες. Τα κόκκινα φρούτα κυριαρχούν ενώ το δεύτερο ρόλο έχουν τα φυτικά και βοτανικά στοιχεία της ποικιλίας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, βύσσινο, σμέουρο, ντομάτα, φύλλα ελιάς, δεντρολίβανο, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μελιτζάνες με σάλτσα τομάτας και φέτα, μακαρόνια με κιμά, σουτζουκάκια

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}