ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
F By Foivos Αγιωργίτικο Μανδηλαριά - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

F BY FOIVOS ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Εύβοια
€15,00
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα σε συντροφεύσει από το τζάκι μέχρι και την παραλία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είμαστε σίγουροι πως όταν ακούς Αγιωργίτικο και Μανδηλαριά το μυαλό σου δεν πάει σε ζουμερά, σούπερ φρουτένια και φίνα κόκκινα κρασιά. Ε, λοιπόν ο Φοίβος Παπαστρατής, με το F by Foivos Papastratis Agiorgitiko-Mandilaria, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα τέτοιο ακριβώς, ζουμερό και φίνο,  κόκκινο κρασί, που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα πιστεύεις τόσο για τα κόκκινα δεξαμενής όσο και για τη Μανδηλαριά. Ορκιζόμαστε.-

O Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας από τους νεότερος οινοποιούς της Ελλάδας. Έχοντας “βαπτιστεί” σε γλυκό μούστο πριν καλά καλά περπατήσει η ενασχόληση του με το κρασί ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη. Τα τελευταία χρόνια χαράζει τη δική του λαμπρή πορεία φτιάχνοντας κρασιά με προσωπικότητα και στυλ.

Για το F by Foivos Papastratis Agiorgitiko-Mandilaria έχουμε ένα χαρμάνι από 85% Αγιωργίτικο και 15% Μανδηλαριά. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 6 μήνες, διατηρώντας όλο τον φρουτώδη χαρακτήρα του αναλλοίωτο. Η προσεκτική οινοποίηση δείχνει τις εντυπωσιακές δυνατότητες του οινοποιού (δεν είναι πολύ εύκολο να δαμάσεις τη Μανδηλαριά άλλωστε) και δημιουργεί προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Το F by Foivos Papastratis Agiorgitiko-Mandilaria είναι από αυτά τα κόκκινα που θα σε συντροφεύσουν από το τζάκι μέχρι και την παραλία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα και ελκυστικά αρώματα φράουλας, κερασιού, δαμάσκηνου και κανέλας. Διακριτικές νύξεις βοτάνων και δέρματος συμπληρώνουν το φρέσκο μπουκέτο.

Στόμα ζουμερό και φίνο, με τραγανή οξύτητα, ελαφρύ σώμα και μεταξένιες ταννίνες. Φρέσκα κόκκινα φρούτα, ώριμο δαμάσκηνο, κακάο και πικάντικο τελείωμα κανέλας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Μανδηλαριά
Αρώματα φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, βότανα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15-17°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

F BY FOIVOS ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά, ζυμαρικά με πλούσια κόκκινη σάλτσα και παλαιωμένα τυριά.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}