ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Felino Malbec 2021 - Vina Cobos
Vina Cobos

FELINO MALBEC 2021 - VINA COBOS

  Αργεντινή / Mendoza
€19,80
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα το λα-τρέ-ψεις!!!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Εντάξει, αν έχεις δοκιμάσει malbec από την Αργεντινή και σου άρεσε, τότε αυτό θα το λα-τρέ-ψεις!!! (πολλά θαυμαστικά) Το Felino 2021 Vina Cobos, είναι ένα θηρίο συμπύκνωσης και έντασης, γεμάτο σοκολάτες, μπαχάρια και ζουμερά κόκκινα φρούτα.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Paul Hobbs είναι ένας από τους γνωστότερους και πιο cult αμερικανούς οινοποιούς, με πολλά διάσημα project στο ενεργητικό του. Από το 1988 έχει παθιαστεί με τη Mendoza της Αργεντινής, αναζητώντας απίθανα εδάφη και παλιά αμπέλια στις φημισμένες περιοχές Luján de Cuyo και Valle de Uco. Aξίζει σε αυτό το σημείο να σου πούμε πως το Lujan de Cuyo είναι ένα από τα δυο ΠΟΠ της Αργεντινής με φήμη τρελή για τα κρασιά που βγάζει.

Πως πήγε αυτό; Ένα θα σου πούμε. Αν σήμερα ξέρεις το Malbec σαν ποικιλία και συγκεκριμένα το Malbec από την Αργεντινή, το χρωστάς στον Paul Hobbs και το Vina Cobos! Δεν υπερβάλουμε. Το 1997 ίδρυσε το οινοποιείο Vina Cobos, εφάρμοσε πρωτοποριακές μεθόδους βιοδυναμικής καλλιέργειας και οινοποίησης και δύο χρόνια αργότερα, το Cobos 1999 Vina Cobos είναι το κρασί που έβαλε την Αργεντινή στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και της έδωσε την αίγλη και τη θέση που έχει σήμερα. Είναι το κρασί που έσπασε κάθε ρεκόρ βαθμολογιών και έβγαλε μάτια σε διαγωνισμούς και εκθέσεις, αναδεικνύοντας τα κατορθώματα του Hobbs αλλά και τις δυνατότητες της ποικιλίας και της περιοχής, σε παγκόσμιο επίπεδο.

32 χρόνια μετά, το Felino 2021 – Vina Cobos, είναι το συγκλονιστικό Malbec από παλιά αμπέλια στo Luján de Cuyo, το Maipu και το Valle de Uco σε υψόμετρο 700 – 1200 μέτρων, που θα απογειώσει βράδια στο τζάκι, πλούσια δείπνα και γενικά θα εντυπωσιάσει όποιον βρει μπροστά του.

Αυτά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα μύρτιλου, δαμάσκηνου, μούρου, μαρμελάδας φραμπουάζ, βανίλιας, βιολέτας, καπνού, μαύρου πιπεριού και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με μέτριες αλλά ώριμες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Τα ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με μπαχαρικά, κακάο, εσπρέσο και νύξεις δέρματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Μύρτιλο, δαμάσκηνο, μούρο, μαρμελάδα φραμπουάζ, βανίλια, βιολέτα, καπνός, μαύρο πιπέρι, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FELINO MALBEC 2021 - VINA COBOS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με στηθοπλευρές με σόγια, μέλι και five spices, burger με μπέικον και bbq sauce, tomahawk 

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}