Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Fine Mavroudi 2016 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

FINE MAVROUDI 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€30,10
25.70
€25,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Fine Wine από τη Θράκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι δύο φανταστικοί τύποι από την Ξάνθη επιστρέφουν με το Fine Mavroudi 2016, το μεγάλο κρασί τους, αυτό που σε κάθε δοκιμή κάνει την ομάδα του Botilia να πηδάει από τις καρέκλες της. Τα αδέρφια Νικολαΐδη μοιράζουν συγκινήσεις με το νέο Fine Mavroudi, ένα κρασί που πλέον δεν γνωρίζει σύνορα αφού έχει βρει τον δρόμο του στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και σε κάποιες από τις πλέον ενημερωμένες λίστες.

Για τη σοδειά του 2016, το Fine Mavroudi του Ανατολικού Αμπελώνα επιστρέφει με το Μαυρούδι, την ποικιλία που ο μύθος λέει πως είναι αυτή με την οποία ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο.

Το αποτέλεσμα είναι οι μεγάλες διακρίσεις στους παγκόσμιους διαγωνισμούς να έχουν αρχίσει να συρρέουν ήδη.

Βάλε από τη μία τη σύνθεση του άγονου, αμμώδους εδάφους και το πολύ πετρώδες υπέδαφος της περιοχής Χοιρόδασος όπου βρίσκονται τα ξερικά αμπελοτόπια από τα οποία προέρχεται το Fine Mavroudi 2016 του Ανατολικού Αμπελώνα και από την άλλη την σχεδόν εμμονική πίστη τους στην βιολογική καλλιέργεια, καταλαβαίνεις ότι η στρεμματική απόδοση είναι απίστευτα χαμηλή. Τι σημαίνει αυτό; Προετοιμάσου για απογειωτική συμπύκνωση γεύσης και αρωμάτων σε ένα κρασί απόλυτα φινετσάτο.

Με την προζυμωτική κρυοεκχύλιση και τη ζύμωση να πραγματοποιούνται σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια 225lt με χρήση μόνο γηγενών, αυτόχθονων ζυμών καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μετά από 18μηνη ωρίμανση με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και χωρίς καμιά οινοποιητική παρέμβαση, εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα κλείνοντας μαγικά αρώματα και γεύσεις μέσα στην όμορφη φιάλη του.

Θα ρωτήσεις πότε το πίνουμε. Τώρα είναι ήδη φινετσάτο και στρογγυλό. Αν όμως έχεις χώρο στην κάβα σου, καλές συνθήκες και υπομονή, αυτό θα εξακολουθήσει να εξελίσσεται όμορφα για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη.

Περίμενε και θα δεις...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ, opaque πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα στο ποτήρι.

Η μύτη είναι έντονη και μαγνητική! Το φρούτο κυριαρχεί και είναι πυκνό, ζουμερό, μαύρο αλλά και κόκκινο. Βύσσινο, βατόμουρο, κασσίς και αγριοκέρασο ακολουθούνται από νότες πιπεριού, κέδρου, πευκόμελου, μπαχαριού και μοσχοκάρυδου. Το γήινο στοιχείο υπάρχει και εκδηλώνεται με αρώματα νωπού χώματος, βρεγμένων φύλλων αλλά και δέρματος.

Στόμα γεμάτο, σε ένα κρασί που σχεδόν το μασάς, με διαπεραστική οξύτητα και μέτριες (+) αλλά πολύ ζουμερές  τανίνες. Φρούτο, φρούτο, φρούτο και πάλι φρούτο. Και κεράσι και βύσσινο και μούρο και δαμάσκηνο και κασσίς. Κακάο, δρυς, καπνός, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, βανίλια, πιπέρι και καφές προσθέτουν πολυπλοκότητα στο σύνολο. Μακρά γήινη επίγευση που θα κουβαλάς μαζί σου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Μαυρούδι
Αρώματα μαύρο κεράσι, βύσσινο, μαύρα μούρα, βανίλια, κάρδαμο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, καπνός, σοκολάτα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

FINE MAVROUDI 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστά κρέατα, ψητά στη σχάρα ή κυνήγια.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}