Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Φοίνικας Ερυθρός Βαρέλι 2016 - Οινοποιείο Δρούβα
Οινοποιείο Δρούβα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΒΑΡΕΛΙ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

  Ελλάδα / Πύργος Ηλείας
€9,80
8.80
€8,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το κρασί που θα ξέρεις σίγουρα σε λίγα χρόνια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Τζούλια Δρούβα είναι ο ορισμός του μέλλοντος του Ελληνικού κρασιού. Νεότατη, ταλαντούχα, αναλαμβάνει πλέον τα ηνία του οικογενειακού οινοποιείου. Τι αλλάζει; Πειραματισμός, και πάλι πειραματισμός, και νέες τεχνικές. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εδώ και δείχνουν το δρόμο. Ο νέος Φοίνικας Ερυθρός 2016 του Οινοποιείου Δρούβα είναι η αρχή.

Μαυρούδι (70%) και Αγιωργίτικο (30%) από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας τρυγήθηκαν χειρωνακτικά την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα και για την πίεση των σταφυλιών, η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση ήταν ελάχιστη. Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 10 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό και πικάντικο και σίγουρα θέτει τον πήχη ψηλά για τα επόμενα βήματα του Οινοποιείου.

Η Τζούλια είναι η νέα γενιά του ελληνικού κρασιού και αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό. Μην ακούς εμάς. Ο Φοίνικας Ερυθρός 2016 του Οινοποιείου Δρούβα είναι η απόλυτη απόδειξη.

Μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τώρα, το κρασί για το οποίο θα μιλάνε όλοι αύριο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη πληθωρική και πικάντικη, με αρώματα κερασιού, φράουλας, βατόμουρου, δαμάσκηνου, καραμέλας γάλακτος και δρυός. Πικάντικες νότες κανέλας, μπαχαριού, βανίλιας και πιπεριού μαρτυρούν το βαρέλι χωρίς όμως να καλύπτουν το φρούτο.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες, βελούδινες τανίνες. Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο και βατόμουρο έχουν τον πρώτο λόγο, πλαισιωμένα από κανέλα, βανίλια, πιπέρι, κακάο, καραμέλα και δρυς. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει μπαχαρένια αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Πύργος Ηλείας
Ποικιλία Μαυρούδι, Αγιωργίτικο
Αρώματα κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, δαμάσκηνο, καραμέλα γάλακτος, δρυς, κανέλα, μπαχάρι, βανίλια, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΒΑΡΕΛΙ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, χοιρινές μπριζόλες στο bbq, κεφτεδάκια τηγανιτά ή παπουτσάκια.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}