ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
"Fragore" Etna Rosso 2016 - Donna Fugata
Donna Fugata

"FRAGORE" ETNA ROSSO 2016 - DONNA FUGATA

  Ιταλία / Sicily
€98,30
84.00
€84,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Τώρα ξέρεις από που προέρχεται η Μεγάλη Φήμη της Σικελίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Fragore Etna Rosso 2016 του οινοποιείου Donna Fugata είναι ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί, που φέρει το σημάδι της λάβας και του ιδιαίτερου ηφαιστιογενούς terroir της Αίτνας. Το Nerello Mascalese, η κομψή ερυθρή ποικιλία που πολλοί ονομάζουν Pinot Noir της Ιταλίας, κάνει κόκκινα κρασιά που δίνουν μαθήματα φινέτσας και πολυπλοκότητας. Το Fragore Etna Rosso είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας με βαθμολογίες που ξεκινάνε από 93 pts (Wine Enthusiast) και φτάνουν μέχρι και 96 pts (James Suckling).

Το οινοποιείο Donna Fugata βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη Marsala της Σικελίας. H οικογένεια πίσω από το οινοποιείο λατρεύει τις τέχνες και έτσι κάθε ετικέτα τους μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και φιλοτεχνείται από τον ζωγράφο Stefano Vitae. Η Gabriella Anca Rallo ίδρυσε μαζί με το σύζυγο της το οινοποιείο, θέλοντας να αναδείξουν τόσο τη Σικελία όσο και τα κρασιά της, που τότε βρίσκονταν σε κρίση. Με ταξίδια από την Καλιφόρνια ως τη Γαλλία άρχισε να αντλεί γνώση και έμπνευση και επιστρέφοντας στη Σικελία άρχισε να πειραματίζεται, τόσο με ξένες όσο και με τοπικές ποικιλίες. Η Gabriella θεωρείται μεγάλη ευεργέτιδα του σιτσιλιάνικου κρασιού, μιας και η συμβολή της στην εξέλιξή του ήταν πολύ σημαντική. Το όνομα του οινοποιείου κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Το Donna Fugata είναι ένα οινοποιείο «στο fuga» (σε πτήση), δηλαδή σε διαρκή κίνηση προς ολοένα και πιο μεγαλεπήβολα σχέδια. Εκτός από τη Μαρσάλα έχουν αμπέλια στην Pantelleria αλλά και στην Αίτνα. Το μοναδικό terroir της Αίτνας, το οποίο έχει διαμορφωθεί εδώ και αιώνες από τη λάβα (sciare), δίνει εξαιρετικά και ιδιαίτερα κρασιά, με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Το Fragore Etna Rosso προέρχεται από 5 διαφορετικά αμπελοτόπια στο Montelaguardia, σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Τα παλιά κλήματα σε συνδυασμό με το ηφαιστιογενές έδαφος και το υψόμετρο, δίνουν τον καλύτερο καρπό τους, ο οποίος φυσικά μαζεύεται με το χέρι. Αυστηρή διαλογή, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, εγγυάται την εκπληκτική ποιότητα του Fragore Etna Rosso. To κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή και έπειτα ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα barriques (2ης και 3ης χρήσης) για 14 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι έντονα ανθικό, γεμάτο κόκκινα φρούτα, πικάντικο χαρακτήρα και μεταξένια δομή.

Αν θες να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία τότε μη χάσεις το Fragore Etna Rosso 2016 του οινοποιείου Donna Fugata. Θα μας θυμηθείς...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα βιολέτας, λεβάντας, βύσσινου, φραμπουάζ, άγριας φράουλας και τσαγιού, σε ένα φόντο καπνού και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η εντυπωσιακή συμπύκνωση και καθαρότητα φρούτου συναντά τον μπαχαρένιο χαρακτήρα (κανέλα, μοσχοκάρυδο) μαζί με νύξεις βοτάνων και λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Αίτνα, Σικελία
Ποικιλία Nerello Mascalese
Αρώματα Βιολέτα, λεβάντα, βύσσινο, φραμπουάζ, άγρια φράουλα, τσάι, καπνός, βρεγμένη πέτρα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βότανα, λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

"FRAGORE" ETNA ROSSO 2016 - DONNA FUGATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με Vitello tonnato, καρέ αρνιού ή μοσχρίσιο φιλέτο με σάλτσα εστραγκόν.

 

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}