ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φρούριο 2024 - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

ΦΡΟΥΡΙΟ 2024 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Εύβοια
€25,00
€21,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Βραδιανό αλλιώτικο από τα άλλα, σε πολύ περιορισμένες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Φρούριο Foivos Papastratis είναι ένα Βραδιανό αλλιώτικο από τα άλλα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί η minimal οινοποίηση του Φοίβου και η μηδενική χρήση βαρελιού αφήνουν το Βραδιανό να μιλήσει και έχει πολλά να πει! Βιολέτες, μωβ άνθη, κεράσια, βύσσινα και μούρα ξεπηδούν από το ποτήρι ενώ οι ταννίνες του κλείνουν πονηρά το μάτι σε όλα τα καλοκαιρινά BBQ!

O Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας από τους νεότερος οινοποιούς της χώρας. Έχοντας “βαπτιστεί” σε γλυκό μούστο πριν καλά καλά περπατήσει, η πορεία του στο κρασί ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη. Τα τελευταία χρόνια χαράζει τη δική του λαμπρή πορεία, φτιάχνοντας κρασιά με ιδιαίτερη προσωπικότητα και στυλ.

Το Φρούριο Foivos Papastratis είναι η νέα πρόταση του και πρόκειται για ένα Βραδιανό, χωρίς ίχνος βαρελιού. Το Βραδιανό είναι μια σπάνια ερυθρή ποικιλία που συναντάμε στην Εύβοια, οπότε ήταν θέμα χρόνου ο Φοίβος να καταπιαστεί και να πειραματιστεί μαζί της. Σε αυτή τη φρέσκια εκδοχή της βλέπουμε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της να πρωταγωνιστούν ενώ παράλληλα έχουμε ένα πολύ νόστιμο στόμα, με καλοδουλεμένες ταννίνες.

Το Φρούριο Foivos Papastratis εμφιαλώνεται σε μόνο 650 φιάλες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μωβ λουλουδιών, βύσσινου, κερασιού, μούρου και δαμάσκηνου. Φίνες νότες από βότανα όπως θυμάρι και μαντζουράνα χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Στο στόμα είναι ζουμερό και σαρκώδες, με μέτριο σώμα, βυσσινάτη οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες ταννίνες. Φρέσκα κόκκινα και μαύρα φρούτα συναντιούνται με πράσινο πιπέρι και λεβάντα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Εύβοια, Ελλάδα
Ποικιλία Βραδιανό
Αρώματα αρώματα μωβ λουλουδιών, βύσσινο, κερασι, μούρο, δαμάσκηνο, θυμάρι, μαντζουράνα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΡΟΥΡΙΟ 2024 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσια παϊδάκια, ψητό κοτόπουλο με μυρωδικά, μουσακά, ψητή μελιτζάνα και παλαιωμένα τυριά.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}