ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
g Red Ξινόμαυρο 2017 - gilali
Gilali

G RED ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - GILALI

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κάνε χώρο για το Νέο Limited Release Ξινόμαυρο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάνε χώρο για το νέο αίμα: Gilali Wines! Η ναυαρχίδα του Νίκου Παπαδημητρίου είναι το G Red Single vineyard και Limited release, με βάση το Ξινόμαυρο και πίστεψε μας, είναι πολύ καλό! H ήπια φυσική οινοποίηση αναδεικνύει όσο τίποτα την μοναδικότητα της ποικιλίας και του terroir.

H οικογένεια Παπαδημητρίου είχε για χρόνια αμπέλια στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Ραψάνης στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο παππούς έκανε κατά καιρούς το δικό του κρασί αλλά τα τελευταία χρόνια ανέλαβαν τα εγγόνια και έτσι εμπλούτισαν σιγά σιγά τις εκτάσεις τους, που καλλιεργούνται βιολογικά. Μιλάμε για πραγματικά ελάχιστη παραγωγή που δεν ξεπερνάει στο σύνολο της τις 12.000 φιάλες. Τα παλιά, ξερικά αμπέλια Ξινόμαυρου ηλικίας 60 ετών δίνουν το καλύτερο τους και υπερσυμπυκνωμένο φρούτο. Στο χαρμάνι μπαίνει και ένα 2% Syrah, το οποίο προέρχεται από το ίδιο αμπελοτόπι. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια 1200 λίτρων και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς άλλες παρεμβάσεις και με θειώδη πολύ κάτω από το όριο. Το αποτέλεσμα είναι ρουστικ αλλά νόστιμο, πλούσιο αλλά και κομψό και σε καλεί να να μαγειρέψεις το καλύτερο σου κρεατικό.

Το G Red Ξινόμαυρο Gilali είναι το κόκκινο κρασί που θα ζητάς τα κρύα βράδια του χειμώνα αλλά θα έχει εξαντληθεί!

Πρόλαβέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μαύρης ελιάς, λιαστής τομάτας, κερασιού, κράνου, μαντζουράνας, δεντρολίβανου, κανέλας, πιπεριού, καπνού, κακάου, τσαγιού και βρεγμένων φύλλων. Εντυπωσιακό στόμα με στιβαρή δομή, μέτριο σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,9%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Syrah
Αρώματα Μαύρη ελιά, λιαστή τομάτα, κεράσι, κράνο, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, κανέλα, πιπέρι, καπνός, κακάο, τσάι, βρεγμένα φύλλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

G RED ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - GILALI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ιμάμ μπαιλντί, μουσακά, αρνάκι γιουβέτσι ή με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}