ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Galatrona 2017 - Petrolo
Petrolo

GALATRONA 2017 - PETROLO

  Ιταλία / Tuscany
€150,10
128.30
€128,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

95pts από τον Robert Parker και 97pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ήξερες πως γίνονται κορυφαία Merlot και εκτός Bordeaux; Αν όχι, τότε πρέπει οπωσδήποτε να σου γνωρίσουμε το Galatrona από το οινοποιείο Petrolo, ένα κορυφαίο Merlot από την Τοσκάνη με αστρονομικές βαθμολογίες από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, το 1994. Αρκεί να σου πούμε πως η χρονιά του 2017 έχει πάρει 95pts από τον Robert Parker και 97pts από τον James Suckling!

To 1716 o Μεγάλος Δούκας της Τοσκάνης ξεχώρισε τα 4 πιο πολύτιμα κομμάτια της Τοσκάνης με βάση το κρασί και το λάδι που μπορούσαν να παράγουν. Το Val’ Arno di Sopra που βρίσκεται το Petrolo είναι ανάμεσα σε αυτά τα 4. Βρίσκεται στους ανατολικούς και δυτικούς λόφους ανάμεσα στη Φλωρεντία και το Arezzo.

To οινοποιείο Petrolo ιδρύθηκε το 1834 από τον Giorgio Perrin και αργότερα το ανέλαβε η οικογένεια Bazzocchi. To ιδιαίτερο περιβάλλον, όπου αμπέλια και ελιές συνυπάρχουν έχοντας δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα, είναι υπεύθυνο για κάποια από τα καλύτερα κρασιά παγκοσμίως. Ο Luca Sanjust και η υπόλοιπη ομάδα του Petrolo δούλεψαν πολύ σκληρά για τη χρονιά του 2017, που ήταν αρκετά ζεστή προς το τέλος αλλά είχε και πολύ μειωμένη παραγωγή.

Όμως με βάση και τα λεγόμενα του Robert Parker, δηλαδή πως ακόμα και σε μια ζεστή χρονιά σαν αυτή το κρασί δεν είναι υπερώριμο ή βαρύ αλλά αντιθέτως έχει εντυπωσιακή φρεσκάδα και βοτανική διάσταση, μάλλον κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά μοναδικό κρασί. Το Galatrona προέρχεται από το ομώνυμο Cru αμπελοτόπι, το οποίο καλλιεργείται βιολογικά. Ο τρύγος γίνεται φυσικά με το χέρι και μετά την πολύ αυστηρή διαλογή, το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Έπειτα μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα barriques (το 1/3 καινούργια) όπου και ωριμάζει για 18 μήνες. Το αποτέλεσμα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν….τόσο απίστευτο!

Το Galatrona 2017 από το οινοποιείο Petrolo είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα και μεγάλα κρασιά παγκοσμίως, από αυτά που η δοκιμή τους είναι εμπειρία ζωής!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα μαύρου κερασιού, cassis, μύρτιλου πλαισιωμένα από βοτανικές νύξεις όπως δεντρολίβανο και φασκόμηλο.

Νότες καπνού, εσπεριδοειδών, βανίλιας, τσαγιού και πιπεριού, συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο. Στο στόμα το πλούσιο και εκφραστικό φρούτο είναι τραγανό και δένει με τα γλυκά στοιχεία του βαρελιού και της αλκοόλης.

Έχει γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και ρωμαλέες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα κεράσι, cassis, μύρτιλο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, καπνός, εσπεριδοειδή, βανίλια, τσάι, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

GALATRONA 2017 - PETROLO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριόχοιρο ραγού, bistecca alla fiorentina, μουσακά με αρνισιο κιμα, tsingiale dolce forte ή burger μοσχαρίσιο με παλαιωμένο cheddar και σάλτσα bbq. 

 

 

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}