ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γεροντόκλημα 2015 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΓΕΡΟΝΤΟΚΛΗΜΑ 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€41,00
€35,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ιστορικό και κλασικό κόκκινο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Γεροντόκλημα Βερτζαμί - Merlot των Αμπελώνων Αντωνόπουλου είναι ένα ιστορικό και κλασικό κόκκινο κρασί. Το πάντρεμα της λευκαδίτικης ποικιλίας Βερτζαμί, με το γαλλικό Merlot δίνουν ένα πλούσιο και βελούδινο κρασί, με φανατικό κοινό που δε χάνει χρονιά του!

Οι Αμπελώνες Αντωνόπουλου γεννήθηκαν το 1983 στο Βασιλικό Αχαΐας από ένα όνειρο του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Όραμα του ήταν να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής και να δημιουργήσει κρασιά υψηλής ποιότητας. Το όραμα του συνεχίζεται σήμερα στην ίδια τροχιά από την οικογένεια και τα κρασιά παραμένουν εξίσου εντυπωσιακά.

Το Γεροντόκλημα Βερτζαμί - Merlot των Αμπελώνων Αντωνόπουλου είναι ίσως το καλύτερο από όλα. Για το Γεροντόκλημα το Βερτζαμί έρχεται από την πατρίδα του, τη Λευκάδα και το Merlot από ένα αμπελοτόπι στα Σελιανίτικα, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά και έπειτα το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, 2ης και 3ης χρήσης, για 19 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για μακρά παλαίωση.

Το Γεροντόκλημα Βερτζαμί - Merlot των Αμπελώνων Αντωνόπουλου είναι ένα κρασί που αξίζει σίγουρα να έχεις στη συλλογή σου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, μύρτιλου, βανίλιας, λεβάντας, λιβανιού, σοκολάτας, καπνού, πούρου και πιπεριού.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ώριμο δαμάσκηνο, μαρμελάδα μύρτιλο, μαύρο κεράσι, πικρή σοκολάτα, αποξηραμένα μωβ λουλούδια, γλυκά μπαχαρικά και βότανα συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Βερτζαμί, Merlot
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, βανίλια, λεβάντα, λιβάνι, σοκολάτα, καπνός, πούρο, πιπέρι, αποξηραμένα μωβ λουλούδια, γλυκά μπαχαρικά, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 19 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17ºC
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΕΡΟΝΤΟΚΛΗΜΑ 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κρασάτο με μανιτάρια, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, ή παπουτσάκια με αρνάκι σε μπουκιές.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}