Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Γη και Ουρανός 2016 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€20,30
16.50
€16,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεν ήταν οινολόγος και οινοπαραγωγός, θα ήταν ροκ σταρ. Παρεξηγημένος κιόλας…

Διάσημος στο εξωτερικό, λιγότερο γνωστός εδώ, ο Απόστολος Θυμιόπουλος έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Είναι από τους πολύ λίγους που με το συντριπτικό μέρος της παραγωγής του να εξάγεται σε Γαλλία (εντυπωσιακό ε;), Καναδά, Αμερική και Ιαπωνία, έχει κάνει το Ξινόμαυρο ένα από τα πιο cult, εξωτικά (και ακριβά) κρασιά που μπορεί να απολαύσει κανείς στις σημαντικότερες διεθνείς λίστες.

Το μεγαλύτερό του hit θα ήταν το Γη και Ουρανός των Αμπελώνων Θυμιόπουλος ή Uranos όπως κυκλοφορεί διεθνώς. Με τον θρύλο του να χτίζεται από χρονιά σε χρονιά και τις σοδειές να εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, εξασφαλίσαμε μια μικρή ποσότητα της απίθανης χρονιάς του 2016.

Φαντάζεσαι ότι το Γη και Ουρανός 2016 είναι τρομακτικά νέο για Ξινόμαυρο, ε; Μην ξεχνάς ότι στη νέα σχολή κρασιών της Νάουσας, αυτή που δεν χρειάζεται να περιμένεις δεκαετίες, ο Απόστολος Θυμιόπουλος θα ήταν Πρύτανης.

Άρα δεν παλιώνει; Κράτα το μια δεκαετία και βγάλε τα καλά ποτήρια…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη μέτριας αρχικά αρωματικής έντασης που ισορροπεί ανάμεσα το κλασσικό και το μοντέρνο. Μαρμελάδα φράουλα, ώριμο ρόδι, κράνο δίνουν τον πρώτο τόνο και φυσικά τα χαρακτηριστικά αρώματα τις ποικιλίας όπως φύλλα ελιάς, σάλτσα τομάτας και νωπό χώμα ακολουθούν. Ελαφριές νότες λεβάντας, ματζουράνας και ζωικές νύξεις συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα είναι μετριού (+) όγκου με υψηλή οξύτητα και μέτριες αλλά φίνες τανίνες. Κόκκινο φραγκοστάφυλο, φράουλα, ρόδι και φραμπουάζ πλαισιώνονται από φυτικές νότες ελιάς, ματζουράνας, ρίγανης και τσαγιού. Η μπαχαρένια επίγευση κανέλας και πιπεριού είναι μακρά και άκρως απολαυστική!

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, ρόδι, κράνο, βύσσινο, φύλλα ελιάς, σάλτσα τομάτας, νωπό χώμα, λεβάντα, ματζουράνα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα 

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}