ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
GΙ IL MA 2016 - Νίκος Χριστόπουλος
Αμπελώνες Χριστόπουλου

GΙ IL MA 2016 - ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Αίγιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ίσως ένα από τα κρασιά με το δυσκολότερο όνομα

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις τι είναι τα Garage Wines; Μπορεί η πηγή τους να είναι η Γαλλία, αλλά αυτής της λογικής κρασιά ξεπετιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ένα τέτοιο, το GI IL MA 2016 των Αμπελώνων Χριστόπουλου ανακαλύψαμε στις Δάφνες Αιγίου! Και είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Ο Νίκος Χριστόπουλος είναι ένας παθιασμένος οινοποιός με πραγματική λατρεία για το αμπέλι, που ξεκίνησε φτιάχνοντας υπερσυμπυκνωμένα κρασιά για λίγους. Οι σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν μόνο η αρχή.

Με 7 τρύγους στην πλάτη του, αποφάσισε να «επιτρέψει» στο οινόφιλο κοινό να γνωρίσει τα κρασιά του, και έτσι έφτασαν στα χέρια μας και τώρα και στα δικά σου.

Τα αμπέλια του πατέρα του, στις Δάφνες Αιγίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Βοριαμάνα, αποτέλεσαν τη βάση της οινοποιητικής του ζωής.

«Από μικρός θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει πάμε στην Βοριαμάνα και μου εξηγούσε ότι εκεί είναι η μάνα του Βοριά. Η περιοχή έχει βόρειο προσανατολισμό με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και πνέουν πολύ δροσεροί βόρειοι άνεμοι . Έχουμε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα και τα πρέμνα αναζωογονούνται στη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θέλει και το Syrah. Θέα και δροσιά» λέει ο Νίκος Χριστόπουλος.

Το Gilma είναι ένα βαθιά συναισθηματικό κρασί που πήρε το όνομα του από τα αρχικά της γυναίκας και των παιδιών του. Η βάση είναι Syrah από ένα αμπελοτόπι 2 στρεμμάτων σε υψόμετρο 500 μέτρων. Με υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά πήρε το τέλεια ωριμασμένο και συμπυκνωμένο σταφύλι και του έδωσε τα μέσα τα εκφραστεί. Ήπια εκχύλιση και 12 μήνες σε δρύινο βαρέλι 3ης και 4ης χρήσης δίνουν ένα απόλυτα εκφραστικό, νόστιμο και πληθωρικό κρασί.

Το GI IL MA 2016 των Αμπελώνων Χριστόπουλου έγινε ένα από τα αγαπημένα μας Syrah, και ξέρεις πόσο απαιτητικοί είμαστε με τα Syrah μας.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ, αδιαφανές πορφυρό.

Μύτη γοητευτική, με πυκνά, ζουμερά μύρτιλα, βύσσινα και cassis να κατακλύζουν τη μύτη. Βιολέτα, νυχτολούλουδο, δεντρολίβανο, βούτυρο και καρύδι ξεπηδούν σιγά σιγά από το ποτήρι. Ελαφριές νότες κέδρου, βανίλιας και μοσχοκάρυδου συμπληρώνουν το ελκυστικό σύνολο.

Στο στόμα είναι πληθωρικό με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Βύσσινο, μύρτιλο, cassis, βανίλια, φουντούκι, κέδρος, μοσχοκάρυδο, βούτυρο, βιολέτα, λεβάντα και σοκολάτα γάλακτος σκάνε στο στόμα σε κάθε γουλιά. Η μακριά επίγευση αφήνει το φρούτο στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Αίγιο
Ποικιλία Syrah
Αρώματα μύρτιλο, βύσσινο, cassis, βιολέτα, νυχτολούλουδο, δεντρολίβανο, βούτυρο, καρύδι, κέδρος, βανίλια, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14 ˚C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GΙ IL MA 2016 - ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινά κεμπάπ, μοσχαρίσια φιλέτα στα κάρβουνα ή μέτριας έντασης παλαιωμένα τυριά

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}