ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Giodo Brunello di Montalcino DOCG 2016
Azienda Agricola Carlo Ferrini

GIODO BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από τον, όχι μια αλλά τρεις φορές, Καλύτερο Οινοποιό της Χρονιάς στην Ιταλία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Giodo Brunello di Montalcino είναι αυτό που προκύπτει αν πάρουμε τον πιο διάσημο, Ιταλό οινολόγο, τον Carlo Ferrini και τους 8 καλύτερους κλώνους του Sangiovese και τα τοποθετήσουμε στο εμβληματικό χωριό του Montalcino.
To κρασί Giodo Brunello di Montalcino είναι ο φόρος τιμής του Ferrini στους γονείς του (Giovanna & Donatello, εξ’ ου και το Giodo) που πάλεψαν σκληρά για να καταφέρουν να τον μορφώσουν και να τον κάνουν αυτό που είναι σήμερα: μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του Ιταλικού αμπελώνα!

Ποιος είναι όμως ο Carlo Ferrini; Είναι ο άνθρωπος πίσω από τα κρασιά των διάσημων οινοποιείων San Leonardo, Brolio, Fonterutoli, Brancaia κ.α. όπου έχει δουλέψει για πάνω από 30 χρόνια σαν σύμβουλος. Το παρατσούκλι του είναι Mister Merlot, γιατί ήταν αυτός που έβαλε τη γαλλική ποικιλία δίπλα στο τοσκανέζικο Sangiovese (στα blend του Chianti που αγαπάς για παράδειγμα). Παράλληλα, έχει διακριθεί, όχι μια αλλά τρεις φορές, «Καλύτερος Οινοποιός της Χρονιάς»!

Αυτός ο δαιμόνιος τύπος, το 2002, αποφάσισε να κάνει το δικό του κρασί και έτσι αγόρασε μια έκταση 5 στρεμμάτων στο Montalcino. Γνωρίζοντας το Sangiovese όσο ελάχιστοι, διάλεξε τους 8 καλύτερους κλώνους του και με αυτούς φύτεψε τον αμπελώνα του. Μετά, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να φτιάχνει κορυφαία κρασιά.

Για το Giodo Brunello di Montalcino, η μέρα του τρύγου επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Ακολουθεί χειρωνακτικός τρύγος και μια πρώτη διαλογή στο αμπέλι. Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο, όπου γίνεται και μια δεύτερη διαλογή, αφού μόνο τα καλύτερα σταφύλια μπαίνουν στο Giodo Brunello di Montalcino. Στη συνέχεια, ακολουθεί μακρά εκχύλιση και ζύμωση σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για 30 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 και 700 λίτρων και εμφιαλώνεται σε 3200 φιάλες. Το κρασί παλαιώνει στο κελάρι του κτήματος για ακόμα 18 μήνες και μετά κυκλοφορεί και σαρώνει τα βραβεία!

Νομίζουμε πω δε χρειάζεται να σου πούμε κάτι άλλο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη, όπου το βύσσινο, ο κέδρος, το δεντρολίβανο, η βανίλια και το τσάι κυριαρχούν. Νύξεις βατόμουρου, κερασιού, λεβάντας, μοσχοκάρυδου, κανέλας, πιπεριού και καφέ συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα είναι κομψό, με πλούσιο σώμα, δαντελένιες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, βύσσινο, μύρτιλο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες καφέ, βανίλιας, καραμέλας, τσαγιού, βρεγμένων φύλλων και βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Βύσσινο, κέδρος, δεντρολίβανο, βανίλια, τσάι, βατόμουρο, κεράσι, λεβάντα, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι, καφές.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GIODO BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια Bistecca alla Fiorentina, Ossobuco με παπαρδέλες ή μοσχαράκι κοκκινιστό.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}