Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Γουμένισσα 2013 - Κτήμα Τάτση
93
€15,70
13.80
€13,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια από τις καλύτερες Γουμένισσες που έχουμε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Από τις πρώτες βιολογικές καλλιέργειες στην Ελλάδα!

Είναι η αγαπημένη μας Γουμένισσα και οι παραγωγοί της οι rock stars του Ελληνικού κρασιού! Και μετά από αρκετή σκέψη καταλήξαμε ότι η χρονιά του 2013 είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων! Το blend των δύο γηγενών ποικιλιών, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας, έχει βάλει την περιοχή της Γουμένισσας με μια μεγάλη κουκκίδα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας. Όπως πάντα περιορισμένης παραγωγής, από τα χέρια των δύο ιδιαίτερων αδερφών Τάτση που κάνουν θαύματα με τις γηγενείς ποικιλίες, η Γουμένισσα 2013 του Κτήματος Τάτση είναι μάλλον η καλύτερη που μπορείς να δοκιμάσεις! 

Η αρχή της ενασχόλησης της οικογένειας με το αμπέλι και το κρασί, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Με καταγωγή από την έντονα αμπελουργική περιοχή του Άνω Βοδενού της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι παππούδες της οικογένειας, έφτασαν με τα προσφυγικά κύματα στη Γουμένισσα το 1924.  Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Τάτση καλλιεργεί τις δύο γηγενείς ποικιλίες στα υψώματα Λιμπάσκεριτ και Γερακώνα. Ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα που πίστεψαν στη βιολογική καλλιέργεια, ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν από το 1998. Ο Περικλής και ο Στέλιος, οπαδοί της ελάχιστης παρέμβασης, επιτρέπουν στις δύο ποικιλίες να εκφράσουν τον χαρακτήρα τους όσο πιο ατόφιο γίνεται. Και αυτές το κάνουν και με το παραπάνω!

Είτε την απολαύσεις τώρα, είτε την καταχωνιάσεις στο κελάρι σου για μια δεκαετία, αυτή η Γουμένισσα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι απαλό γκρενά χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες, χαρακτηριστικές της ηλικίας και της σύνθεσής του.

Στη μύτη τα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων είναι έντονα με το δαμάσκηνο και το βύσσινο να ξεχωρίζουν. Πελτές ντομάτας και λιαστή ντομάτα αποτελούν τη χαρακτηριστική συμβολή του ξινόμαυρου στον συνδυασμό. Βανίλια, γλυκό πιπέρι, γαρύφαλλο και μαύρο πιπέρι δίνουν πικάντικο και μπαχαρένιο χαρακτήρα στο ξεχωριστό σύνολο.

Στο στόμα η βελούδινη υφή δένει άψογα με τις μέτριας έντασης στρογγυλεμένες τανίνες και την περίτεχνα ισορροπημένη οξύτητα. Τα αρώματα στόματος είναι έντονα με χαρακτηριστικότερο το δαμάσκηνο και τη λιαστή ντομάτα ενώ για το τελείωμα επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση που αφήνει αίσθηση τσαγιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, πελτές ντομάτας, λιαστή ντομάτα, βανίλια, γλυκό πιπέρι, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει άψογα με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}