ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γουμένισσα 2017 - Κτήμα Τάτση
€16,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Οι αδελφοί Τάτση ξαναχτυπούν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η αγαπημένη Γουμένισσα του Κτήματος Τάτση επιστρέφει! Το χαρακτηριστικό χαρμάνι των δύο γηγενών ποικιλιών, του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας, έχει κάνει γνωστή την περιοχή της Γουμένισσας, βάζοντας μια μεγάλη κουκκίδα στον οινικό χάρτη της Ελλάδας. Οι μοναδικοί αδερφοί Τάτση, ο Περικλής και ο Στέργιος ξαναχτυπούν με μια Γουμένισσα που είναι ίσως η καλύτερη που μπορείς να δοκιμάσεις! 

Η αρχή της ενασχόλησης της οικογένειας με το αμπέλι και το κρασί, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Με καταγωγή από την έντονα αμπελουργική περιοχή του Άνω Βοδενού της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι παππούδες της οικογένειας, έφτασαν με τα προσφυγικά κύματα στη Γουμένισσα το 1924. Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Τάτση καλλιεργεί τις δύο γηγενείς ποικιλίες στα υψώματα Λιμπάσκεριτ και Γερακώνα. Ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα που πίστεψαν στη βιολογική καλλιέργεια, ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν από το 1998. Οπαδοί της ελάχιστης παρέμβασης, επιτρέπουν στις δύο ποικιλίες να εκφράσουν τον χαρακτήρα τους όσο πιο ατόφια γίνεται. Και αυτές το κάνουν και με το παραπάνω!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες.

Πλούσια αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το βύσσινο να ξεχωρίζουν. Νύξεις πελτέ ντομάτας και μπαχαρένια αίσθηση βανίλιας, πρόκας γαρύφαλλου, κόκκινου και μαύρου πιπεριού δίνουν συμπληρώνουν το πανέμορφο και ξεχωριστό αρωματικό σύνολο.

Βελούδινη υφή στο στόμα, με τις μέτριας έντασης στρογγυλεμένες τανίνες να ισορροπούν περίτεχνα με την όμορφα ενταγμένη, μέτριας έντασης οξύτητα. Το δαμάσκηνο εντυπωσιάζει στο στόμα, αποκτώντας πικάντικο ύφος ενώ λιαστή ντομάτα και αίσθηση τσαγιού επιμένουν στο μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
Αρώματα Δαμάσκηνο, βύσσινο, πελτές ντομάτας, λιαστή ντομάτα, βανίλια, γλυκό πιπέρι, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα σε ενθουσιάσει με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}