ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gratallops Priorat 2017 - Clos Mogador
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το κρασί ορόσημο, με τις υψηλές βαθμολογίες, που άλλαξε την ιστορία του Priorat

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δεν ξέρουμε τι να σου πρωτοπούμε για το Clos Mogador Gratallops 2017. Να ξεκινήσουμε με τους 98 pts από Robert Parker ή με το πόσο απίθανο κρασί; Καλά να μην πούμε και για την τεράστια ιστορική του αξία μιας και ήταν το κρασί ορόσημο που άλλαξε μια για πάντα το Priorat.

O Rene Barbier είναι ο άνθρωπος πίσω από το Clos Mogador. Ο Rene ερωτεύτηκε το Priorat και τη Garnacha το 1979 που αποφάσισε να ασχοληθεί με το project Clos Mogador, φυτεύοντας Garnacha, Carinena, Cabernet Sauvignon και Syrah στους λόφους του Priorat. Το Clos Mogador τάραξε τον οινικό κόσμο όταν κυκλοφόρησε και όχι μόνο με τα 100αρια που έπεσαν βροχή, αλλά και με την τρομακτική συμπύκνωσή του! Από τότε και κάθε χρονιά λαμβάνει σταθερά αστρονομικές βαθμολογίες και αποτελεί για πολλούς ένα από τα πιο iconic κρασιά της Ισπανίας.

To χαρμάνι του αποτελείται από Grenache, Carignan, Syrah και Cabernet Sauvignon, που μεγαλώνουν και ωριμάζουν στο ειδυλλιακό τοπίο του Priorat, με το εξαιρετικό μικροκλίμα. Για την οινοποίηση ο Rene ακολουθεί τα πρότυπα των Grand Crus. Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε προσεκτικά επιλεγμένα βαρέλια 600 και 2000 λίτρων. Το κρασί εμφιαλώνεται έτοιμο να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Δοκίμασε το Clos Mogador Gratallops 2017 για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, φράουλας, βύσσινου, κράνου, δαμάσκηνου, βανίλιας, βιολέτας, πιπεριού, κανέλας, ευκάλυπτου, καπνού και κέδρου.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, δαντελένιες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Ώριμο κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες αγριοφράουλας και μαρμελάδας φραμπουάζ. Νύξεις μπαχαρικών, καπνού, σοκολάτας και δέρματος συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15,5%
Προέλευση Priorat, Ισπανία
Ποικιλία Grenache, Carignan, Syrah, Cabernet Sauvignon
Αρώματα κεράσι, φράουλα, βύσσινο, κράνο, δαμάσκηνο, βανίλια, βιολέτα, πιπέρι, κανέλα, ευκάλυπτος, καπνός, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRATALLOPS PRIORAT 2017 - CLOS MOGADOR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με φιλέτο πάπιας με σάλτσα από φρούτα του δάσους και βότανα, ελάφι με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μοσχαράκι bourguignon 

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}