ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Grenache Noir 2023 - David & Nadia
David & Nadia

GRENACHE NOIR 2023 - DAVID & NADIA

  Νότιος Αφρική
€38,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η απόλυτη κομψότητα του Swartland, με 95 βαθμούς από Parker & 94 από Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Grenache Noir 2023 από David&Nadia είναι ένα ζουμερό και αδιανόητα κομψό κόκκινο, φτιαγμένο μόνο για να σαγηνεύει. Αν έχεις ήδη δοκιμάσει κάποιο από τα κρασιά των David & Nadia, ξέρεις πως το στυλ και η ποιότητά τους ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Αν σε αυτό προσθέσεις τα παλιά κλήματα και το φανταστικό δυναμικό της ποικιλίας τότε μπορείς εύκολα να καταλάβεις γιατί είναι ένα κρασί που σκοράρει σταθερά ψηλά. Η χρονιά του 2023, ας πούμε, έχει 95pts από Robert Parker’s Wine Advocate και 94pts από James Suckling.

Η Nadia και ο David Sadie μοιράστηκαν πρώτα τα φοιτητικά τους χρόνια στο Stellenbosch, εκείνος μελετώντας οινολογία, εκείνη εδαφολογία, πριν ενώσουν τις δυνάμεις και τα όνειρά τους σε ένα κοινό οινικό ταξίδι. Το 2010 εμφιάλωσαν το πρώτο τους κρασί, σηματοδοτώντας την αρχή μιας πορείας που κορυφώθηκε με την ίδρυση του δικού τους οινοποιείου το 2013, στη φάρμα Paardebosch, κοντά στο Malmesbury. Με οδηγό την αγάπη τους για το Swartland, καλλιεργούν με σεβασμό προς τη φύση και οινοποιούν με προσοχή και πάθος, αναδεικνύοντας την πολυμορφία και την αυθεντικότητα του τόπου. Ως μέλη της SIP (Swartland Independent Producers), στηρίζουν ενεργά την κοινότητά τους και την υπεράσπιση της ταυτότητας του τόπου, που αποδίδεται από τα στα κρασιά τους.

Το Grenache Noir 2023 David&Nadia είναι ένα από αυτά, με τα σταφύλια του να προέρχονται από το Swartland και 4 διαφορετικούς αμπελώνες: δύο στον Paardeberg, έναν στον Kasteelberg και ένας δυτικά του Malmesbury. Τα αμπέλια καλλιεργούνται άνυδρα (χωρίς πότισμα), ενώ η ποικιλία εδαφών έδωσε πολυπλοκότητα και χαρακτήρα. Για τη ζύμωση έχουμε γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και με 60% ολόκληρα τσαμπιά. Η παλαίωση κράτησε 12–18 μήνες σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων (60%) και τσιμεντένιες δεξαμενές (40%). Όλα αυτά μας έδωσαν ένα κρασί με ζωηρή και φρουτώδη μύτη, γεμάτη φράουλες και σμέουρα, μεταξένιες ταννίνες και πικάντικες νότες.

Αν σου αρέσουν τα φίνα κόκκινα τύπου Pinot Noir αλλά θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό τότε το Grenache Noir 2023 από David&Nadia είναι για σένα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη είναι εκφραστικό με αρώματα φράουλας, κόκκινου βατόμουρου και φραγκοστάφυλου, με διακριτικές νότες λευκού πιπεριού, τριαντάφυλλου, κράνμπερι και βιολέτας. Μια νότα ορυκτότητας δίνει βάθος και χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και καλοδουλεμένες, λεπτεπίλεπτες ταννίνες. Γεύσεις από φραγκοστάφυλο, φράουλα και σμέουρο γεμίζουν τον ουρανίσκο, ενώ οι νότες γραφίτη και πορτοκαλιού συμπληρώνουν ευχάριστα το σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Swartland, Ν.Αφρική
Ποικιλία Grenache
Αρώματα αρώματα φράουλας, κόκκινου βατόμουρου και φραγκοστάφυλου, με διακριτικές νότες λευκού πιπεριού, τριαντάφυλλου, κράνμπερι και βιολέτας.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRENACHE NOIR 2023 - DAVID & NADIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ρεβιθάδα με καπνιστή πάπρικα και ψητά λαχανικά, φιλέτο χοιρινό σε κρούστα πιπεριών ή ρατατούι με θυμάρι και γραβιέρα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}