ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Guiberteau - Saumur Rouge 2021
Domaine Guiberteau

GUIBERTEAU - SAUMUR ROUGE 2021

  Γαλλία / Loire
€43,00
€37,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ανεπανάληπτη φινέτσα του Cabernet Franc από το Saumur!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Guiberteau είναι σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους οινοποιούς του Saumur και στο όνομά του ορκίζονται Masters of Wine, οινοκριτικοί, οινόφιλοι και λάτρεις του Cabernet Franc από όλο τον κόσμο. Η ανεπανάληπτη φινέτσα, τόσο της ποικιλίας όσο και του Saumur, καθρεφτίζονται στο Guiberteau Saumur rouge 2021 με τον πιο ιδανικό τρόπο. Αν ψάχνεις για ένα μεθυστικά αρωματικό, βιολετένιο κόκκινο με μεταξένιες τανίνες τότε μόλις το βρήκες!

Η φιλοσοφία του οινοποιείου συνοψίζεται στα εξής: βιολογική καλλιέργεια, χειρωνακτικός τρύγος, ελάχιστες παρεμβάσεις και ελάχιστα θειώδη. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Saint-Just-sur-Dive, ακριβώς νότια της πόλης Saumur, και διαθέτει 42 στρέμματα αμπελώνων, ηλικίας 5-80 ετών. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά το 1934, όταν εγκαταστάθηκε η οικογένεια στην περιοχή και έφτιαξε το οινοποιείο, ενώ από το 1996 “μαέστρος του οινοποιείου” είναι ο Romain Guiberteau. Η μοναδική φινέτσα και η ποιότητα των κρασιών, του έχει ανοίξει τις πόρτες των διασημότερων εστιατορίων και wine bars του κόσμου όπως το Noble Rot του Λονδίνου.

Το Guiberteau Saumur rouge 2021 φτιάχνεται από 100% Cabernet Franc από ασβεστολιθικά εδάφη, που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι ενώ η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες. Το κρασί παλαιώνει για περίπου έξι μήνες σε μεγάλα κωνικά βαρέλια.

Αν θες κι εσύ να γευτείς τα κόκκινα μούρα, την πιπεριά, τα βότανα και τις βιολέτες από τον maître του είδους τότε βάλε το Guiberteau Saumur rouge 2021 στο καλάθι σου τώρα γιατί οι φιάλες είναι περιορισμένες.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη, γεμάτη από φρεσκομμένα μούρα, κεράσια, βύσσινα, κράνα, βιολέτες, λεβάντες, πράσινη πιπεριά και γραφίτη. Νύξεις από αποξηραμένα βότανα, τσάι Earl Grey, κέδρο και μαύρο πιπέρι συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.

Στόμα μεταξένιο, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και φίνες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους μπλέκονται με βότανα, μωβ λουλούδια και σάρκα ψητής πιπεριάς. Πιπεράτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Λίγηρας, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα μούρο, κεράσι, βύσσινο, κράνο, βιολέτα, λεβάντα, πράσινη πιπεριά, γραφίτη, αποξηραμένα βότανα, τσάι Earl Grey, κέδρος, μαύρο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14–16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GUIBERTEAU - SAUMUR ROUGE 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά πουλερικά, παλαιωμένα τυριά, ριζότο μανιταριών ή ζυμαρικά με pesto.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}