ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Guidalberto 2016 - Tenuta San Guido
Tenuta San Guido

GUIDALBERTO 2016 - TENUTA SAN GUIDO

  Ιταλία / Tuscany
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν η Sassicaia φαντάζει όνειρο, υπάρχει εναλλακτική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν η Sassicaia σου φαίνεται άπιαστο όνειρο, τότε το προσιτό αδερφάκι της, το Guidalberto 2016 Tenuta San Guido, ίσως είναι ό,τι κοντινότερο στο να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα! Με δομή και συμπύκνωση που θα ζήλευαν πολλά Bordeaux, σκοράρει κάθε χρόνο υψηλές βαθμολογίες (95pts James Suckling, 94pts Robert Parker, 94 pts Wine & Spirits, 93 pts Decanter και 93pts Wine Enthusiast), ενώ η χρονιά του 2016, είναι σύμφωνα με τον James Suckling και τον Parker, πιθανά η καλύτερη που έγινε ποτέ!

Τώρα για το Tenuta San Guido τι να πούμε; Ότι κάνει το πιο Iconic Supertuscan, την Sassicaia; Ότι έβαλε το Bolgheri στο χάρτη με τα DOC της Ιταλίας ή ότι έχει το δικό του DOCG; Ό,τι και να πούμε βασικά θα είναι λίγο, γιατί πολύ απλά το Tenuta San Guido έγραψε τη νεότερη οινική ιστορία της Ιταλίας, χαράζοντας το δρόμο για την κορυφή.

Ο Nicolò Incisa, ο οινοποιός του Tenuta San Guidο, είχε την ανάγκη να δημιουργήσει ένα κρασί που να μπορεί κανείς να απολαύσει πιο γρήγορα από τη Sassicaia, που θέλει χρόνια στη φιάλη. Για το λόγο αυτό, επέλεξε να προσθέσει 40% Merlot στο Cabernet Sauvignon, για να μαλακώσει τις τανίνες του και να δώσει έντονο, πυκνό μαύρο φρούτο. To κρασί μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 15 μηνες. Εμφιαλώνεται, παλαιώνει για αρκετούς μήνες στη φιάλη και μετά επιτέλους βγαίνει στην αγορά.

Η απαράμιλλη κομψότητα, η συμπύκνωση και η πολυπλοκότητα του Guidalberto 2016 Tenuta San Guido δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Guidalberto 2016 Tenuta San Guido έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βύσσινου, φραγκοστάφυλου, βιολέτας, ευκάλυπτου, πιπεριάς, βανίλιας, σοκολάτας, καφέ, πούρου και κέδρου.

Στο στόμα είναι πλούσιο και παράλληλα κομψό, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Τα κόκκινα και τα μαύρα φρούτα πρωταγωνιστούν αλλά ο έντονος μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι αισθητός. Γήινες νότες τσαγιού και βρεγμένων φύλλων, νύξεις κακάο και αποξηραμένων λουλουδιών συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, βιολέτα, ευκάλυπτος, πιπεριά, βανίλια, σοκολάτα, καφές, πούρο, κέδρος, γήινες νότες, τσάι, βρεγμένα φύλλα, κακάο, αποξηραμένα λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GUIDALBERTO 2016 - TENUTA SAN GUIDO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κότσι αρνίσιο braise σε κόκκινο κρασί, pasta bolognese, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές ή αγριογούρουνο με δαμάσκηνα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}