ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γυμνός Βασιλιάς 2020 - Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Κτήμα Πιερία Ερατεινή

ΓΥΜΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

  Ελλάδα / Πιερία
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η πολύπλοκη δυναμική του Ολύμπου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Γυμνός Βασιλιάς του Κτήματος Πιερία Ερατεινή είναι το ιδανικό πάντρεμα του κοσμοπολίτικου Syrah, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της σπάνιας ποικιλίας Κολινδρινό. Ο Βασιλιάς έρχεται να συνοδέψει τη Βασίλισσά του και να αποκαλύψει τη δύναμη του τόπου και της υποδειγματικής οινοποίησης!

Το Κτήμα Πιερία Ερατεινή δημιουργήθηκε το 2007 στον Κολινδρό Πιερίας από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο, Ανδρέα Πάντο και τον Στέλιο Πυρπυλή, με στόχο να αναδείξουν την οινική αξία της περιοχής. Τα αμπέλια του απλώνονται σε περίπου 150 στρέμματα, σε μια μαγευτική τοποθεσία ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, στους πρόποδες του Ολύμπου. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και το ξεχωριστό μικροκλίμα βοηθά στην παραγωγή κρασιών με φρεσκάδα, χαρακτήρα και δυνατότητα παλαίωσης.

Το οινοποιείο εφαρμόζει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και ιδιαίτερες τεχνικές, ώστε κάθε κρασί να εκφράζει αυθεντικά τον τόπο του. Καλλιεργούν ελληνικές, διεθνείς και σπάνιες τοπικές ποικιλίες, όπως το γηγενές Κολινδρινό, που σε συνδυασμό με το Syrah αποκαλύπτει την εντυπωσιακή του δυναμική.

Ο Γυμνός Βασιλιάς γεννήθηκε από έναν μικρό αμπελώνα μόλις 8,5 στρεμμάτων στους πρόποδες του Ολύμπου, με τα πρώτα αμπέλια φυτεμένα το 1999 σε υψόμετρο 400 μέτρων. Η συν-οινοποίηση 85% Syrah και 15% Κολινδρινού έγινε σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ενώ η εκχύλιση κράτησε πάνω από 25 ημέρες, μια μέθοδος που εφαρμόζεται στο Bordeaux και χαρίζει σαγηνευτικά χρώματα και δομή στο κρασί. Στη συνέχεια η παλαίωση σε νέα δρύινα βαρέλια, για 24 μήνες έδωσε βάθος, καλοδουλεμένες ταννίνες και τη δυνατότητα να το ξεχάσεις στο συντηρητή σου για τουλάχιστον 8 χρόνια.

Μετάγγισέ το σε μια καράφα και θα ευγνωμονείς τους θεούς του Ολύμπου για το θαύμα που δημιούργησαν!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Γυμνός Βασιλιάς από το Κτήμα Πιερία Ερατεινή έχει πλούσιο και σύνθετο αρωματικό προφίλ με νότες από βατόμουρα, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο, αποξηραμένο σύκο, κασσίς, πικρή σοκολάτα, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο και καπνό.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, έντονες και καλοδουλεμένες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, μύρτιλα, bitter σοκολάτα, πιπέρια, μπαχάρι και νότες κέδρου συνθέτουν ένα στιβαρό γευστικό προφίλ, με μακρά απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Κολινδρός, Ελλάδα
Ποικιλία Syrah, Κολινδρινό
Αρώματα βατόμουρο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο, αποξηραμένο σύκο, κασσίς, πικρή σοκολάτα, αστεροειδής γλυκάνισος, μοσχοκάρυδο, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΥΜΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχάρι ραγού με μανιτάρια και δεντρολίβανο ή λουκάνικα αγριογούρουνου.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}