ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Historic Negre 2021 - Terroir Al Limit
Terroir Al Limit

HISTORIC NEGRE 2021 - TERROIR AL LIMIT

  Ισπανία / Priorat
€39,60
€34,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αντανακλά τη μοναδικότητα του terroir της περιοχής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Terroir Historic Negre από το οινοποιείο Terroir al Limit είναι ένα κόκκινο, απολαυστικό κρασί από το Priorat που αντανακλά όχι μόνο τη μοναδικότητα του terroir της περιοχής, αλλά και το στυλ οινοποίησης που ήταν δημοφιλές τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή.

Όπως ξέρεις έως τώρα, ένα μεγάλο κρασί είναι καθρέπτης του terroir του, δηλαδή της ζωής του στο αμπέλι και η ομάδα του Terroir Al Limit έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να αναδείξει το μεγαλείο της φύσης των ξεχασμένων χωριών στο Priorat.  Άλλωστε το όνομα του οινοποιείου, Terroir al limit, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η φύση στα όρια της». Όποια κι αν είναι η άποψή μας επί του θέματος, κράτα ότι ο Parker πολύ συχνά στολίζει το οινοποιείο με 95αρια! Εντάξει, κι εμείς το αγαπάμε…

Ο Dominik Huber  και η ομάδα του Terroir Al Limit καλλιεργεί με βιοδυναμικές μεθόδους, αμπελώνες σε 9 ξεχασμένα χωριά του Priorat στα σύνορα Ισπανίας-Γαλλίας, ηλικίας άνω των 50 ετών, με κάποιους να ξεπερνούν τα 100. Το Historic Negre Terroir Al Limit παράγεται από τις δυο τοπικές ποικιλίες Garnacha Tinta (75%) και Cariñena (25%). Τα σταφύλια προέρχονται και από τους 9 διαφορετικούς αμπελώνες. Ο καθένας με το δικό του έδαφος, μικροκλίμα και χαρακτήρα, προσθέτει κάτι διαφορετικό με αποτέλεσμα την έκφραση ολοκληρου του Priorat μαζί σε μια φιάλη. Η φιλοσοφία του Dominik θέλει τα κρασιά κομψά και εκφραστικά, χωρίς να σκεπάζει τίποτα τη μαγεία που τους δίνει το έδαφος και το κλίμα του τόπου. Με απαλό, μη παρεμβατικό στυλ οινοποίησης, η ζύμωση ολόκληρων τσαμπιών γίνεται φυσικά με γηγενείς ζύμες και στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για 8 μήνες σε τσιμεντένιεσ δεξαμενές.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά εκφραστικό κόκκινο κρασί, κομψό και αυθεντικό, που θα λάμψει δίπλα σε πιάτα με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Αν αγαπάς το Priorat ή αν θέλεις να ανακαλύψεις πως είναι, τότε το Historic Negre είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις.

Προτείνουμε να βιαστείς πριν να είναι αργά…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι φωτεινό ρουμπίνι, ενδεικτικό της φρεσκάδας του. Γαργαλιστική μύτη γεμάτη αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, ροδιού, φράουλας, μούρων και φρούτων του δάσους. Νότες μάραθου και βύσσινου συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα, το τραγανό κόκκινο φρούτο συνδυάζεται με νότες από ιβίσκο και μάραθο που υπογραμμίζονται από πινελιές καπνιστής φυτικότητας. Οι λεπτά δομημένες τανίνες του δημιουργούν ισορροπία στον ουρανίσκο και το κάνουν ασύλληπτα λαχταριστό! Η βελούδινη επίγευση αφήνει το φρούτο στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πριοράτ, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha Tinta, Cariñena
Αρώματα Ρόδι, φράουλα, μούρα, φρούτα του δάσους, μάραθος, βύσσινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

HISTORIC NEGRE 2021 - TERROIR AL LIMIT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, βοδινές σπαλομπριζόλες ή βουβαλίσια burgers.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}