ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ήδυσμα Δρυός ΧΙ 2017 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ ΧΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

  Ελλάδα / Δράμα
€27,30
€24,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί που ήρθε για να μείνει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ήδυσμα Δρυός Xi 2016 του Κτήματος Τέχνης Οίνου αναδείχθηκε το καλύτερο κρασί από τα 661 που δοκιμάστηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη και πήρε το μεγάλο χρυσό. Φυσικά το κρασί εξαντλήθηκε πριν καν κυκλοφορήσει καλά καλά αλλά μη σκας μόλις παραλάβαμε τη χρονιά του 2017 που, spoiler alert, είναι ακόμα καλύτερη!

Το Κτήμα Τέχνη Οίνου ξεκίνησε την πορεία του το 1993 από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που επέλεξε να επενδύσει στον μικρό οικογενειακό αμπελώνα στο Μικροχώρι Δράμας. Δυο χρόνια αργότερα ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Καλαϊτζίδη και έκτοτε ο κοινός τους στόχος ήταν και είναι να εξερευνήσουν και να αναδείξουν τη δυναμική της Δράμας. Το Ήδυσμα Δρυός Xi ήταν ομολογουμένως ένα πολύ μεγαλεπήβολο σχέδιο εφόσον μιλάμε για μια από τις πιο πολυδύναμες αλλά παράλληλα δύστροπες ελληνικές ποικιλίες. Οι πειραματισμοί ξεκίνησαν με σκοπό να δουν πως εγκλιματίζεται και πως εκφράζεται το Ξινόμαυρο στο terroir της Δράμας. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 50% καινούργια, για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και έντονο και καταφέρνει να συνδυάσει τόσο τη μοντέρνα όσο και την ρουστίκ σχολή του Ξινόμαυρου σε μια μόνο γουλιά.

Το Ήδυσμα Δρυός Xi του Κτήματος τέχνης Οίνου δεν είναι απλά ένα εντυπωσιακό κρασί αλλά ένα κρασί που ήρθε για να μείνει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Ήδυσμα Δρυός Xi του Κτήματος Τέχνης Οίνου έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μαρμελάδας κεράσι, φράουλας, αποξηραμένου κράνου, δαμάσκηνου και βύσσινου που πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, τσαγιού και φύλλων τομάτας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και ρωμαλέες αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με γήινες και μπαχαρένιες νότες αλλά και νύξεις τομάτας και μαύρης ελιάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαρμελάδα κεράσι, φράουλα, αποξηραμένο κράνο, δαμάσκηνο, βύσσινο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, τσάι, φύλλα τομάτας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ ΧΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μουσακά, σουτζουκάκια, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα και μανιτάρια

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}