ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pian Scorrone Barbera D'Asti DOCG 2023 - Tenuta il Falchetto
Tenuta Il Falchetto

PIAN SCORRONE BARBERA D'ASTI DOCG 2023 - TENUTA IL FALCHETTO

  Ιταλία / Piemonte
€15,30
€13,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ απολαυστική Barbera, σε τιμή όνειρο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbera d’ Asti DOCG Pian Scorrone 2023 από το Tenuta il Falchetto, είναι μια φρέσκια και απολαυστική εκδοχή της ποικιλίας Barbera, που ξεχωρίζει για το ζωντανό φρούτο και είναι έτοιμη να την καταναλώσεις τώρα που είναι φρέσκια και αρωματική! Ένα κρασί που θα απολαμβάνεις καθημερινά, σε τιμή που το επιτρέπει, αλλά και με την υπογραφή και σοβαρότητα ενός οινοποιείου με τρανή ιστορία στην οινοποίηση!

Το Tenuta Il Falchetto βρίσκεται στο Santo Stefano Belbo, στην επαρχία Cuneo, και ανήκει στην οικογένεια Forno, που δραστηριοποιείται στην περιοχή από τον 17ο αιώνα. Το κτήμα ιδρύθηκε το 1940 από τον Pietro Forno με στόχο την παραγωγή Moscato d’Asti και σήμερα, υπό τη 4η γενιά της οικογένειας, καλλιεργεί ιδιόκτητους αμπελώνες σε Langhe και Monferrato. Επικεντρώνεται κυρίως σε Moscato και Barbera αλλά και σε ποικιλίες όπως Nebbiolo, Chardonnay και Pinot Noir. Με χειρωνακτικό τρύγο και βιολογικές πρακτικές, παράγει κρασιά που ξεχωρίζουν για την καθαρότητα, την τυπικότητα και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής..

Για το Barbera d’ Asti DOCG Pian Scorrone 2023, τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και στη συνέχεια πιέζονται απαλά. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για τη διατήρηση των αρωμάτων της ποικιλίας. Το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει για περίπου 4-6 μήνες μέσα στις δεξαμενές, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα και ο φρουτώδης του χαρακτήρας, ενώ αποκτά τέτοια δομή και ισορροπία που σου επιτρέπει να το έχεις στο τραπέζι σου καθημερινά, με οτιδήποτε φανταστείς.

Βάλε στο καλάθι σου πάνω από μια φιάλη από το Barbera d’ Asti DOCG Pian Scorrone 2023 από το Tenuta il Falchetto, γιατί σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εντυπωσιακά αρώματα κόκκινου κερασιού, βατόμουρου και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από νότες βιολέτας και λεβάντας.

Στο στόμα είναι γεμάτο ζωντάνια, με δροσιστική οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Κεράσι, βατόμουρο και δαμάσκηνο, συμπληρώνονται από διακριτικές νότες τριαντάφυλλου, δημιουργώντας ένα πολύ απολαυστικό και ζουμερό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα κόκκινο κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βιολέτα, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PIAN SCORRONE BARBERA D'ASTI DOCG 2023 - TENUTA IL FALCHETTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ποικιλίες αλλαντικών, λαζάνια με προσούτο και μανιτάρια, pizza.

Πλεξούδες με σάλτσα τομάτας και τόνο

300 γρ. πλεξούδες
150 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 γαρίφαλο
1 δαφνόφυλλο
40ml ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και βράζουμε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό.

2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3′. Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον τόνο και τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένο παξιμάδι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο ούζο, 1 κουταλιά της σούπας αρκεί
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιούμε 300 γρ. τοματοχυμό ή κονκασέ
-Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση προς το τέλος του μαγειρέματος
-Χρησιμοποιούμε το σχήμα των ζυμαρικών που μας αρέσει, ταιριάζει περισσότερο με όσα ζυμαρικά δεν περιέχουν αυγό

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}