ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Inseparable Malbec - PerSe 2021
PerSe Vines

INSEPARABLE MALBEC - PERSE 2021

  Αργεντινή / Mendoza
€47,10
€41,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα απίθανο Malbec από την Καρδιά του Gualtallary, με 93 pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν νομίζεις πως η Αργεντινή κάνει μόνο Malbec με πληθωρικό βαρέλι και μαρμελαδένια αρώματα, σου έχουμε μια έκπληξη που θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό. Το Inseparable Malbec PerSe 2021 είναι η απόλυτη απόδειξη πως τα μεγάλα κρασιά δεν γίνονται μόνο σε βαρέλι. Και αν δεν πιστεύεις εμάς μπορείς να πιστέψεις τον Tim Atkin MW που του έδωσε 93pts, αλλά και το Wine Searcher που το χαρακτηρίζει ως “ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά της περιοχής”. 

Η φιλοσοφία του οινοποιείου PerSe συνοψίζεται στα εξής: Σεβασμός στο Terroir και στο αμπέλι, έμφαση στην ποιότητα και less is more σε οτι αφορά στην οινοποίηση. Έχοντας ταξιδέψει και πειραματιστεί πολύ, αποφάσισαν πως ήθελαν να κάνουν κρασιά που θα εκφράζουν το terroir από το οποίο προέρχονται, αποφεύγοντας οποιαδήποτε παρέμβαση που θα μπορούσε να μπερδέψει την ταυτότητά τους. Έτσι, δε χρησιμοποιούν καινούρια βαρέλια αλλά τουλάχιστον τρίτης χρήσης, καθώς και τσιμεντένιες δεξαμενές. Θέλουν τα κρασιά τους να αντιστέκονται στο χρόνο παλαιώνοντας όμορφα, αλλά και να είναι απολαυστικά στη νιότη τους. 

Το Inseparable Malbec PerSe 2021, που δε θυμίζει σε τίποτα όσα έχεις δοκιμάσει έως τώρα, προέρχεται από την περίφημη περιοχή Gualtallary στην κοιλάδα Uco της Αργεντινής. Παγκοσμίως γνωστό για τους αμπελώνες υψηλού υψομέτρου και το ξεχωριστό terroir του, το Gualtallary παράγει κρασιά που είναι εξαιρετικά κομψά αλλά και μοναδικά εκφραστικά.  

Η καταγωγή του είναι το 50% του Inseparable Malbec PerSe 2021. H ταλαντούχα ομάδα των Edy και Santiago Del Popolo και David Bonomi που κρύβεται από πίσω όμως κάνει τα υπόλοιπα. Το κρασί ζυμώνει σε μικρές τσιμεντένιες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες και ωριμάζει εκεί για 12 μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρασί να συνδυάζει πολύπλοκο χαρακτήρα, χωρίς  όμως την επιρροή του βαρελιού που βροντοφωνάζει την ποικιλία και την καταγωγή του.  

Οι φιάλες είναι περιορισμένες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Μην χάσεις την ευκαιρία να βάλεις αυτό το Malbec στη συλλογή σου! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ, έντονο ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη, η κομψότητα κυριαρχεί: φρέσκα μαύρα φρούτα του δάσους μπλέκονται με φίνα αρώματα βοτάνων και λουλουδιών. 

Στο στόμα είναι ζουμερό, με γεύσεις από κόκκινα μούρα, βύσσινα, μαύρα κεράσια, βιολέτα και νύξεις ορυκτότητας. Έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και πλούσιες αλλά καλογυαλισμένες τανίνες.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κοκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα κόκκινο μούρο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, βιολέτα, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°-16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

INSEPARABLE MALBEC - PERSE 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα κρασιού, ελάφι μπρεζέ, παπαρδέλες με λευκό ραγού. 

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}