ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Iππέας 2018 - Οινοποιείο Κίκονες
Οινοποιείο Κίκονες

IΠΠΕΑΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

  Ελλάδα
€20,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ξεχωριστό blend από τη Θράκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ιππέας 2018 από το Οινοποιείο Κίκονες, είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει την αρμονία του κλασικού Bordeaux με την αυθεντικότητα της Θράκης. Ένα ερυθρό χαρμάνι που ξεχωρίζει για τη φινέτσα, τη δομή και την ικανότητά του να εξελίσσεται στο χρόνο. Με βάση τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot, αποτυπώνει με ακρίβεια το όραμα της Μελίνας Τάσσου, να δημιουργήσει ένα κρασί που αναδεικνύει το μοναδικό terroir της Μαρώνειας, μέσα από τεχνικές υψηλής οινοποίησης!

Στο οινοποιείο Κίκονες, η Μελίνα Τάσσου, γεωπόνος και οινολόγος με εμπειρία σε Βουργουνδία, Μπορντό και Αυστραλία, μαζί με τον αδερφό της, Βασίλη Τάσσου, εφαρμόζουν τεχνικές που σέβονται την πρώτη ύλη και αναδεικνύουν τον χαρακτήρα κάθε ποικιλίας. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με ταυτότητα, βάθος και δυνατότητα παλαίωσης. Ο Ιππέας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας.

Ο Ιππέας 2018 Κίκονες προέρχεται από τους βιολογικούς αμπελώνες της Μαρώνειας, φυτεμένους σε ερυθρό αργιλοπηλώδες έδαφος, και αποτελείται από 60% Cabernet Sauvignon και 40% Merlot. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Το αποτέλεσμα είναι ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας και αρώματα, που απλά μένουν αξέχαστα.

Απόλαυσέ το τώρα, είναι έτοιμο για μεγάλες γαστρονομικές εκρήξεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Ιππέας 2018 από το Οινοποιείο Κίκονες, έχει μεθυστικά αρώματα από ώριμο κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο, βατόμουρo και φραγκοστάφυλo, σε ένα φόντο dδρυός, καπνού, κέδρου, βανίλιας και ευκάλυπτου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, καλοδουλεμένες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Γεύσεις που ακολουθούν τα αρώματα της μύτης, με μια υποψία κακάο και καφέ να ενισχύουν τη πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Μαρώνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο, βατόμουρo, φραγκοστάφυλo, δρυς, καπνός, κέδρος, βανίλια, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

IΠΠΕΑΣ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αρνίσια παϊδάκια, filet mignon με σάλτσα κρασιού και άγρια μανιτάρια, ή μοσχαρίσιο κότσι αργοψημένο με κόκκινο κρασί και μυρωδικά.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}