ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ironstone Pressings GSM 2018 - d'Arenberg
d'Arenberg

IRONSTONE PRESSINGS GSM 2018 - D'ARENBERG

  Αυστραλία / McLaren Vale
€53,20
€46,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα σαρωτικό blend από τον θρύλο του αυστραλιανού κρασιού, με 96pts από James Suckling και 90pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Ironstone Pressings GSM 2018 από το οινοποιείο D’Arenberg αν βρεθεί κάπου τριγύρω σου, θα το καταλάβεις αμέσως. Τα αρώματά του σε τραβάνε κυριολεκτικά από τη μύτη, αλλά και μόλις φτάσεις στη δοκιμή, ετοιμάσουν για μεγάλες εκρήξεις. Ναι είναι κομψό, ναι είναι πολύ εκφραστικό, ναι είναι έντονα φρουτώδες και ναι είναι στην καλύτερή του φάση. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των iconic ερυθρών κρασιών της ΜcLaren Vale, με 96pts από James Suckling, 90pts από Robert Parker, Wine Enthusiast και Wine Spectator. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο!

Το οινοποιείο d'Arenberg, ιδρύθηκε το 1912 από τον Joseph Osborn στη γραφική McLaren Vale της Νότιας Αυστραλίας και σήμερα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της 4ης γενιάς, του Chester Osborn. Το d’Arenberg έχει κάνει πάταγο για τα εκφραστικά κρασιά του που παράγονται με πιστοποιημένες βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους. Είναι ιδρυτικό μέλος των Australia’s First Families of Wine, και πρωτοπορεί στη βιωσιμότητα, μειώνοντας τη χρήση πλαστικού κατά 70% και αξιοποιώντας πλήρως την ηλιακή ενέργεια! Σήμερα, καλλιεργούν περίπου 450 στρέμματα, με σημαντικές εκτάσεις παλαιών αμπελιών, όπως για παράδειγμα το Grenache από αμπέλια ηλικίας άνω των 100 ετών. Ενώ για τα Shiraz τους τα έχουμε πια πει όλα!

Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις τι συμβαίνει όταν 70% Grenache, 25% Shiraz και 5% Mourvedre συναντιούνται στο The Ironstone Pressings GSM 2018 – D'Arenberg! Οι πιέσεις των σταφυλιών και η οινοποίησή τους γίνονται σε μικρές ανοιχτές δεξαμενές και κατά ποικιλία για τη διατήρηση της ταυτότητας της κάθε μιας. Για την πίεση των σταφυλιών χρησιμοποιείται και πρέσα καλαθιού και το παραδοσιακό πάτημα με το πόδι για να πάρουν όσο το δυνατό περισσότερο χρώμα αλλά όσο πιο φίνες ταννίνες γίνεται. Έπειτα το κρασί μεταφέρεται σε ένα συνδυασμό νέων και παλιών γαλλικών βαρελιών για να ολοκληρωθεί η ζύμωση. Εκεί ωριμάζει το κρασί για 18 περίπου μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει με μαεστρία τα χαρακτηριστικά και των 3 ποικιλιών που συμμετέχουν σε αυτό, σε έναν πολύπλοκο και γεμάτο ένταση χαρακτήρα!

Το όνομά του φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Προέρχεται από τα εδάφη του αμπελώνα που είναι πλούσια σε σίδηρο και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του κρασιού. Αν θέλεις να μιλήσουμε και για παλαίωση η 10ετία+ είναι δεδομένη! Δοκίμασε το The Ironstone Pressings GSM 2018 – D'Arenberg τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ironstone Pressings GSM 2018 – D'Arenberg έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πλούσια αρώματα από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα σμέουρο και μύρτιλο, πλαισιώνονται από νότες πράσινου και μαύρου πιπεριού, δέρματος, γλυκόριζας, γαρύφαλλου, θυμαριού, λεβάντας, κέδρου, γλυκό καπνό και μαύρης σοκολάτας .

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με τραγανή οξύτητα και πλούσιες αλλά ώριμες ταννίνες. Βατόμουρο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, φράουλα και δαμάσκηνο, δίνουν τη θέση τους σε κακάο, σαγκουίνι, αποξηραμένα βότανα και μαύρο πιπέρι, σε ένα πολύ απολαυστικό και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση McLaren Vale, Αυστραλία
Ποικιλία Grenache, Shiraz, Mourvedre
Αρώματα μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα σμέουρο, μύρτιλο, πράσινο, μαύρο πιπέρι, δέρμα, γλυκόριζα, γαρύφαλλο, θυμάρι, λεβάντα, κέδρος, καπνός, μαύρη σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

IRONSTONE PRESSINGS GSM 2018 - D'ARENBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αρνί στη λαδόκολλα με θυμάρι και δεντρολίβανο, σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα πιπεριού και burger με bbq sauce και καπνιστό Cheddar.

Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα

Για το ρολό αρνί

4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα

5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Extra tips

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}