ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Καμάρα 2017 - Οινοποιείο Πατιστής
Οινοποιείο Πατιστής

ΚΑΜΑΡΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

  Ελλάδα / Πήλιο
€27,30
23.40
€23,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα υπέροχο Ξινόμαυρο, όχι από εκεί που νομίζεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή και την πρώτη γουλιά αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε φελλός από το Ξινόμαυρο Καμάρα του Οινοποιείου Πατιστής. Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου και καταφέραμε να έχουμε στο κελάρι μας κάποιες από τις ελάχιστες και άκρως συλλεκτικές φιάλες αυτού του φανταστικού Ξινόμαυρου, ήπιας φυσικής οινοποίησης.

Το οικογενειακό οινοποιείο Πατιστής βρίσκεται στην Αργαλαστή Πηλίου. Τα αμπέλια βρίσκονται ανάμεσα σε πορτοκαλιές, ελιές και αγριολούλουδα, με θέα τον Παγασητικό και όλα θυμίζουν τοπίο από κάρτ ποστάλ. Τα πάντα εδώ καλλιεργούνται βιολογικά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση. Το αμπελοτόπι Καμάρα, με κλήματα Ξινόμαυρου ηλικίας 40 ετών, δίνει τα καλύτερα σταφύλια του για ένα κορυφαίο κόκκινο κρασί αξιώσεων. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και πήλινους αμφορείς για 18 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση, μιας και μιλάμε για ένα φυσικό κρασί. Ο Ανδρέας και ο Κώστας Πατιστής πιστεύουν πως το καλό κρασί αντανακλά το μέρος που μεγαλώνει το σταφύλι και το Ξινόμαυρο Καμάρα είναι η απόλυτη έκφραση τόσο του τόπου όσο και της ποικιλίας, συνδυάζοντας με μαεστρία τον ρουστικ, ντοματένιο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και το ζουμερό, κόκκινο φρούτο.

Το Ξινόμαυρο Καμάρα του Οινοποιείου Πατιστής κοιτά κατάματα τις κορυφαίες Νάουσες και δείχνει τα δόντια του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες και μεθυστικά αρώματα πελτέ τομάτας, πάστας ελιάς, μαρμελάδας φράουλας, κερασιού, βύσσινου, αποξηραμένου κράνου, δεντρολίβανου, νυχτολούλουδου, λεβάντας, βανίλιας, κακάο, νωπού χώματος και καπνού. Απολαυστικό στόμα με εντυπωσιακή δομή, μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πήλιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Πελτές τομάτας, πάστα ελιάς, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, αποξηραμένο κράνο, δεντρολίβανο, νυχτολούλουδο, λεβάντα, βανίλια, κακάο, forest floor, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΚΑΜΑΡΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΤΙΣΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}