ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Καϊάφας 2018 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΚΑΪΑΦΑΣ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν σε μάγεψε το Αυτόριζο, ετοιμάσου για πολλαπλά εγκεφαλικά με το Ξινόμαυρο Καϊάφας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν σε μάγεψε το Αυτόριζο, ετοιμάσου για πολλαπλά εγκεφαλικά με το Καϊάφας, από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου. Ο Καϊάφας, είναι το αμπελοτόπι με το χαμηλότερο υψόμετρο και το Ξινόμαυρο με τη μεγαλύτερη εκχύλιση (40 μέρες, όχι αστεία!). Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για ένα καθαρόαιμο, πληθωρικό Ξινόμαυρο αλλά πάντα με το μαγικό άγγιγμα του rock star της Νάουσας.

Δεν είναι μυστικό πως, το Ξινόμαυρο εκφράζεται διαφορετικά σε διαφορετικά κλίματα, εδάφη και υψόμετρα. Η πολυμορφία του εδάφους και των αμπελώνων στη Νάουσα έχουν κάνει πολλούς οινοποιούς να σκέφτονται, πως τα αμπελοτόπια και τα χωριά της Νάουσας πρέπει να χωριστούν σε Crus, στη λογική της Βουργουνδίας. Ο Θυμιόπουλος το τόλμησε και μετά από χρόνια μελέτης και πειραματισμών, κατέληξε σε 3 Single Vineyard Ξινόμαυρα.

Το Καϊάφας, όπως είπαμε και στην αρχή, έχει το χαμηλότερο υψόμετρο (180 μέτρα), άρα έχει πιο ζεστό κλίμα, που βοηθά στην τέλεια φαινολική ωρίμαση του Ξινόμαυρου. Παράλληλα τα δροσερά αεράκια, τόσο από τη θάλασσα όσο και το Βέρμιο, επιμηκύνουν την περίοδο ωρίμασης και αυτό συντελεί στην ανάπτυξη του έντονου αρωματικού χαρακτήρα, αλλά και στη διατήρηση της υψηλής οξύτητας. Η τέλεια ωρίμαση, επιτρέπει την μακρά εκχύλιση, που δίνει τη βάση ενός πλούσιου, με ρωμαλέες τανίνες, κόκκινου κρασιού. Ένα μικρό ποσοστό (20%) ζυμώνει σε ολόκληρα τσαμπιά, γεγονός που εντείνει τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα του κρασιού. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 12 μήνες,  σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων, δεύτερης χρήσης. Το αποτέλεσμα έχει βαθύ χρώμα και έντονο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, βοτάνων και λουλουδιών. Απλά μαγικό!

Το Καϊάφας από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, είναι το Ξινόμαυρο που θα θες να πίνεις για όλη σου τη ζωή, αλλά δε μπορείς, γιατί δε φτάνει για όλους!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Καϊάφας Αμπελώνες Θυμιόπουλου έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Μύτη έντονη και πολύπλοκη, με αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, βύσσινο, φραμπουάζ και κόκκινο φραγκοστάφυλο. Νύξεις τομάτας, λεβάντας, βανίλιας, μαντζουράνας, μοσχοκάρυδου, πράσινου πιπεριού, τριαντάφυλλου και τσαγιού συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ζουμερό κεράσι, κράνο, φράουλα, βύσσινο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, κακάο, τσάι, λεβάντα, αποξηραμένο δεντρολίβανο, φύλλα ελιάς, πάστα τομάτας και βιολέτα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, φραμπουάζ, κόκκινο φραγκοστάφυλο, τομάτα, λεβάντα, βανίλια, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, τριαντάφυλλο, τσάι, κεράσι, κράνο, κανέλα, πιπέρι, κακάο, τσάι, αποξηραμένο δεντρολίβανο, φύλλα ελιάς, πάστα τομάτας, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΪΑΦΑΣ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}