ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κοκκινόμυλος 2020 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΟΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Αρκαδία
€32,80
€28,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εμβληματικό Merlot, διεθνών προδιαγραφών!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο Κοκκινόμυλος του Κτήματος Τσέλεπου, είναι ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Merlot. Ένα μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης αυτής της ποικιλίας. Ο Γιάννης Τσέλεπος υπογράφει με μαεστρία μια υποδειγματική οινοποίηση της κλασικής γαλλικής ποικιλίας με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, από το αμπέλι έως την τελική εμφιάλωση.

Για τον Κοκκινόμυλο, τα σταφύλια τρυγήθηκαν από το ομώνυμο αμπελοτόπι της Τεγέας, στην ορεινή Αρκαδία, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το αμπελοτόπι αυτό έχει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, αλλά αρκετές ώστε να αποτυπώσει τα εμβληματικά χαρακτηριστικά αυτής της ποικιλίας στο κρασί. Ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στην ιδανική ωρίμανση και τη μέγιστη συμπύκνωση του φρούτου. Η 15μηνη παραμονή του σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια χαρίζει πολυπλοκότητα και βελούδινο χαρακτήρα ενώ τονίζει την τυπικότητα του Merlot.

Το επικό αυτό κρασί προορίζεται για βαθιά παλαίωση και είναι πια ιδιαίτερα σπάνιο να καταφέρεις να δοκιμάσεις και κάποια παλιότερη χρονιά.

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν πως το Merlot, είναι η πιο εύκολη ποικιλία για να ξεκινήσει κάποιος να πίνει κόκκινο κρασί…αυτά ξεχάστε τα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει βαθύ κόκκινο χρώμα. Πλούσια αρωματική ένταση με τα κόκκινα φρούτα στην πιο ώριμη μορφή τους. Μαρμελάδα φράουλας και φραμπουάζ, σε απόλυτη ισορροπία με τα αρώματα που προέρχονται από το βαρέλι, κυρίως βανίλια, κανέλα, σοκολάτα και ξηροί καρποί, ενώ πολύ ανεπαίσθητες βοτανικές νότες κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο στόμα είναι πολύπλοκο και εκρηκτικό, με μια βελούδινη αίσθηση. Η γεύση ακολουθεί τα αρώματα της μύτης, ενώ οι απαλές τανίνες και η ισορροπημένη οξύτητα δημιουργούν ένα άψογο και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Αρκαδία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Μαρμελάδα φράουλα, φραμπουάζ, βανίλια, κανέλα, σοκολάτα, ξηροί καρποί, βοτανικές νότες
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΟΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκιμάστε το με κρεατικά στη σχάρα ή μαγειρευτά, φιλέτο μοσχαριού μέτρια ψημένο και κίτρινα παλαιωμένα τυριά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}