ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Kokotos Estate 2011 - Κτήμα Κοκοτού
Κτήμα Κοκοτού

KOKOTOS ESTATE 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ιστορικό κρασί με νέα ετικέτα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα κρασί τόσο ιστορικό όσο και το κτήμα που το παράγει! Το Κτήμα Κοκοτού 2011 παρασκευάζεται με την ίδια σύνθεση και την ίδια αγάπη και προσοχή από την αρχή της ιστορίας τόσο του κτήματος όσο και του μεγάλου οινοποιού Γιώργου Κοκοτού.

Το παραδοσιακό πια χαρμάνι βασίζεται σε βιολογικής καλλιέργειας Cabernet Sauvignon με τη συμμετοχή Merlot σε ποσοστό 10%. Ζει και εξελίσσεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 23 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς επεμβάσεις και παλαιώνει για 6 ακόμη μήνες στη φιάλη!

Αν και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο τώρα, επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 10 χρόνων ακόμα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι μαγεύει με το βαθύ πορφυρό χρώμα του με μοβ ανταύγειες.

Πλούσιο και πολύπλοκο στη μύτη με τα ζεστά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων να συνοδεύονται από το καλά ενταγμένο βαρέλι. Αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα βύσσινο και cranberry συνοδεύονται από αρώματα δρυ, καπνού και πικάντικων μπαχαρικών με κυρίαρχο το μαύρο πιπέρι.  Το σύνολο συμπληρώνουν γήινα και ζωικά αρώματα νωπού χώματος και δέρματος ενώ όσο εξελίσσεται χαρίζει αίσθηση μαύρης σοκολάτας.

Στο στόμα πλούσιο, με αισθητή οξύτητα και δυναμικές αλλά καλά δουλεμένες τανίνες που δένουν όμορφα με το σύνολο. Τα φρούτα με κυρίαρχα το βύσσινο και το δαμάσκηνο είναι έντονα στο στόμα και παραμένουν εκεί στην καλής διάρκειας μπαχαρένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 90% - Merlot 10%
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, δαμάσκηνο, μαρμελάδα βύσσινο, καπνός, δρυς, μαύρο πιπέρι, σοκολάτα, χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KOKOTOS ESTATE 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πλούσια κόκκινα κρεατικά, μοσχαράκι Bourguignon ή με κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}