ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
5 + 1 Κομψός Λιάτικο - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

5 + 1 ΚΟΜΨΟΣ ΛΙΑΤΙΚΟ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€57,60
43.30
€43,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το Πιο Κομψό Κόκκινο της Χρονιάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Δεν έχουμε συναντήσει άλλο κρασί που η ετικέτα να ταιριάζει τόσο με το περιεχόμενο, όσο το Κομψός Λιάτικο των Αμπελώνων Καραβιτάκη. Η πιο φίνα ερυθρή ποικιλία της Κρήτης, το Λιάτικο, στα χέρια του Νίκου Καραβιτάκη δίνει ένα ντελικάτο και ζουμερό κόκκινο κρασί που ξεχειλίζει κομψότητα!

Ο Νίκος Καραβιτάκης που βρίσκεται στο τιμόνι του οινοποιείου πια έχει, αναλάβει να συνεχίσει το λαμπρό έργο του πατέρα του, Μανώλη. Ο Μανώλης Καραβιτάκης ήταν και είναι μια εμβληματική μορφή για το κρητικό κρασί. Με σπουδές στην Ιταλία, έφερε άλλον αέρα στη Κρήτη με την επιστροφή του και ιδέες που ήταν ριζοσπαστικές για την εποχή. Από τότε δε σταμάτησε να πειραματίζεται και να μεγαλουργεί. Το στοίχημα για το Νίκο ήταν μεγάλο, έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και επίπεδο. Και πως μπορείς να συνεχίσεις άξια το έργο του ανθρώπου που πρώτος φύτεψε στην Κρήτη Negroamaro και Sangiovese; Καταπιάνεσαι με την πιο ζόρικη και παράλληλα εντυπωσιακή ερυθρή ποικιλία, το Λιάτικο. Για την υπέρτατη έκφραση κομψότητας ο Νίκος επέλεξε να μη φορτώσει το Λιάτικο με πολλά πολλά, παρά προτίμησε να το βάλει να ζυμώσει σε βαρέλια 500 λίτρων και μετά να το μεταφέρει σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και ωρίμασε για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή καθαρότητα φρούτου, ντυμένο με διακριτικές γλυκές, μπαχαρένιες νότες και βοτανικές πινελιές! Απλά τέλειο!

Ο Κομψός Λιάτικο των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι σίγουρα ο ορισμός της κομψότητας και το κόκκινο κρασί που θα θες να πίνεις όλο το καλοκαίρι!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει απαλό ρουμπινί χρώμα και εκρηκτικά αρώματα φράουλας, κερασιού, βύσσινου, μαρμελάδας φραμπουάζ και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, καραμέλας, κανέλας και βοτάνων. Ζουμερό και φίνο στόμα, με μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και βελούδινες τανίνες. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, ρόδι, βανίλια, καραμέλα, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΚΟΜΨΟΣ ΛΙΑΤΙΚΟ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοιλιά τόνου σε σάλτσα soya-lime, pizza με προσούτο, φιλέτο μοσχαρίσιο σωτέ ή ψαρονέφρι με σταφύλια και σάλτσα κρασιού.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}