ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κοντή Καρυδιά 2016 - Κτήμα Δημόπουλου
Κτήμα Δημόπουλος

ΚΟΝΤΗ ΚΑΡΥΔΙΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

  Φλώρινα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ευτυχώς τον έπεισαν να ασχοληθεί σοβαρά

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Καιρός να γνωρίσεις τον Παναγιώτη Δημόπουλο και την Κοντή Καρυδιά του. Να ξέρεις ότι η Κοντή Καρυδιά 2016 δεν είναι ένα τυχαίο κόκκινο κρασί. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός παθιασμένου ερασιτέχνη οινοποιού που θα ήταν κρίμα να μείνει μόνο εκεί.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος οινοποιούσε μόνο για τον εαυτό του και τους φίλους του, για πάνω από 35 χρόνια. Το 2014, μετά από αμέτρητες προτροπές όσων δοκίμαζαν και αφού πλέον τα κρασιά του γίνονταν ανάρπαστα στην περιοχή, ευτυχώς αποφάσισε να δει τα πράγματα πιο σοβαρά. Στην γραφική «Κοντή Καρυδιά», στο Ξινό Νερό Φλώρινας, έστησε ένα πανέμορφο boutique οινοποιείο το οποίο περιβάλλεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος.

Η Κοντή Καρυδιά 2016 του Κτήματος Δημόπουλου είναι ένα ασυνήθιστο χαρμάνι. Ξινόμαυρο (60%), Cabernet Sauvignon (20%) και Montepulciano (20%). Χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και υψόμετρο 600 μ. δίνουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια και αποτελούν τη βάση ενός κρασιού που αντανακλά μοναδικά το terroir της περιοχής. Η κάθε ποικιλία μπαίνει ξεχωριστά σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για 9 μήνες και έπειτα συναντιούνται στο blend και μπαίνουν στη φιάλη. Συγκλονιστική φινέτσα, ισορροπία και φρούτο δείχνουν πως ο Παναγιώτης Δημόπουλος ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Και η Κοντή Καρυδιά 2016 είναι το κόκκινο κρασί που δικαιώνει κάθε του επιλογή.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες.

Μύτη κομψή, μέτριας αρωματικής έντασης με αρώματα ζουμερού βύσσινου, φρέσκου σύκου, δαμάσκηνου και μαρμελάδας φράουλας. Σε δεύτερο επίπεδο, νύξεις κανέλας, μπέικον, βανίλιας, βουτύρου και πικρής σοκολάτας, συμπληρώνουν το φινετσάτο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και ένταση που πλαισιώνονται όμορφα από ισορροπημένες, στρογγυλές, τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Το φρούτο είναι τόσο ζουμερό που σχεδόν το δαγκώνεις. Βύσσινο, κεράσι, φράουλα, κανέλα, κακάο, καφές εσπρέσο, βανίλια και πιπέρι δημιουργούν ένα πολύπλοκο σύνολο. Η μακράς διάρκειας μπαχαρένια επίγευση παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Φλώρινα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Montepulciano
Αρώματα βύσσινο, σύκο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, κανέλα, μπέικον, βανίλια, βούτυρο, πικρή σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΝΤΗ ΚΑΡΥΔΙΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπριζόλες ή μπιφτέκια στα κάρβουνα, καπνιστά αλλαντικά ή μέτριας παλαίωσης τυριά

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}