ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κοτσιφάλι Γηγενείς Ζύμες 2019 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€45,10
€40,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα ωραιότερα κόκκινα της Κρήτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κοτσιφάλι Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι σίγουρα ένα από τα ωραιότερα κόκκινα της Κρήτης, που βάζει το Κοτσιφάλι στο θρόνο του. Η δύστροπη αυτή κόκκινη ποικιλία στα κατάλληλα χέρια αποδεικνύει πως μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει!

Ο Νίκος Καραβιτάκης θέλοντας να εξερευνήσει το δυναμικό των Κρητικών ποικιλιών και των παλαιών κλημάτων που κρύβει ο κρητικός αμπελώνας αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα νέο project. Για τις ανάγκες του όργωσε όλο το νησί και βρήκε γηραιά και αυτόριζα αμπέλια από Κοτσιφάλι και Λιάτικο και άφησε το terroir να κάνει τη δουλειά του. Τι εννοούμε με αυτό; Γηγενείς ζύμες, μηδαμινό φιλτράρισμα και μετρημένη χρήση βαρελιού (14 μήνες σε χρησιμοποιημένα βαρέλια), ώστε να λάμπουν τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Το Κοτσιφάλι Γηγενείς Ζύμες είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο κρασί του project μιας και υπογραμμίζει την κομψή πλευρά της ποικιλίας, μια πλευρά που ίσως δεν είχαμε ανακαλύψει μέχρι σήμερα. Ελαφρώς δροσερό, είναι ένα από τα κόκκινα που θα σε συντροφεύσουν το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, αν φυσικά φτάσουν οι περίπου 500 φιάλες του.

Κάνε μια φιάλη Κοτσιφάλι Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Κοτσιφάλι Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, δαμάσκηνου, κερασιού, βύσσινου, βανίλιας, μπαχαριού, δέρματος και αποξηραμένων βοτάνων.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες μπαχαρικών, τσαγιού, κέδρου και αποξηραμένων βοτάνων σε ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλi
Αρώματα Φράουλα, δαμάσκηνο, κεράσι, βύσσινο, βανίλια, μπαχάρι, δέρμα, αποξηραμένα βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με φιλέτο πάπιας με κόκκινα κεράσια και κρασί, carpaccio μοσχάρι με τρούφα και παρμεζάνα, σπαγγέτι amatriciana

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}