Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κοτσιφάλι Μανδηλάρι 2012 Duet - Ιδαία Οινοποιητική
Ιδαία Οινοποιητική

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ 2012 DUET - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα
€23,10
16.00
€16,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Όταν οι γηγενείς ποικιλίες κάνουν θαύματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

2 ποικιλίες ορόσημο από το νησί που αποτελεί το μεγάλο θέμα κουβέντας στους οινικούς κύκλους όχι μόνο της Ελλάδας, το Κοτσιφάλι και το Μανδηλάρι επιβεβαιώνουν όσους ποντάρουν στις γηγενείς, τοπικές ποικιλίες. Στον καλύτερο συνδυασμό που έχουμε δοκιμάσει έως τώρα, αποδεικνύουν ότι μπορούν να δώσουν μεγάλα κρασιά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις γνωστότερες διεθνείς ποικιλίες.

Οι οινολόγοι Βασίλης Λαδερός και Πόππη Βολιτάκη έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο βασιζόμενοι στην εξαιρετική πρώτη ύλη του ιδιόκτητου αμπελώνα τους στη ζώνη Δαφνών στο Ηράκλειο, την περιοχή με τον αρχαιότερο ίσως αμπελώνα της Ευρώπης του οποίου δείγματα υπάρχουν από τη Μινωική ακόμη περίοδο.

Μετά από υπερώριμο τρύγο, τα σχεδόν σταφιδιασμένα σταφύλια, δίνουν απίστευτης συμπύκνωσης αρώματα και γεύσεις σε ένα κρασί που εντυπωσίασε τους πάντες και κατά κοινή ομολογία είναι μάλλον το καλύτερο του είδους του. Καταπληκτική χρονιά, εξαιρετική πρώτη ύλη και ιδιαίτερη προσοχή στις τεχνικές λεπτομέρειες έκαναν το Κοτσιφάλι Μανδηλάρι 2010 του Κτήματος Ιδαία Οινοποιητική ένα από τα καλύτερα κρασιά που δοκιμάσαμε στα πρόσφατα Οινοτικά, την έκθεση όλων των κρασιών της Κρήτης. Και πιστέψτε μας, δοκιμάσαμε πολλά…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό βυσσινί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη, τα μελωμένα κόκκινα φρούτα και τα γλυκά μπαχάρια συνδυάζονται μοναδικά σε ένα πλούσιο, πολύπλοκο σύνολο. Κεράσι, βύσινο αλλά και φρούτα του δάσους σε μαρμελαδένια μορφή, συναντούν την κανέλα, το τριαντάφυλλο και τη βανίλια σε ένα απόλυτα αρμονικό πάντρεμα.  

Στο στόμα πλούσιο, ζουμερό, με καλοδουλεμένες, μαλακές τανίνες και οξύτητα που δροσίζει το στόμα. Το κεράσι ξεχωρίζει σε πιο πικάντικους τόνους και παραμένει στο στόμα στην πολύ μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Ηράκλειο Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι - Μανδηλάρι
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, φρούτα του δάσους, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ 2012 DUET - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά στον φούρνο ή τα κάρβουνα, ζυμαρικά με σάλτσες αλλαντικών ή ώριμα κίτρινα τυριά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}