ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
38k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Κοτσιφάλι-Μαυροτράγανο 2018 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ-ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€10,00
8.60
€8,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα Φανταστικό Νέο Blend, από αυτά που θα μας κάνουν να παραμιλάμε για καιρό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κοτσιφάλι-Merlot αλλάζει και γίνεται Κοτσιφάλι-Μαυροτράγανο! O Νίκος Καραβιτάκης μαεστρικά αποφάσισε πως ήθελε να δημιουργήσει ένα μοναδικό κρασί από ένα μοναδικό blend δυο ελληνικών ποικιλιών. Με απίστευτη φινέτσα, πολυπλοκότητα, ζουμερό φρούτο και την ίδια ασυναγώνιστη τιμή, η καριέρα του προβλέπεται λαμπρή!

Στο οινοποιείο Καραβιτάκη η όρεξη για πειραματισμούς κυλάει πραγματικά στο αίμα τους. Θέλοντας λοιπόν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό blend, με βάση πάντα το αγαπημένο τους Κοτσιφάλι από τα Πεζά, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Merlot. H επιλογή δεν ήταν εύκολη όμως μιας και ο Νικος Καραβιτάκης είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, το Μαυροτράγανο έμοιαζε ιδανικό. Και είναι. Με το Κοτσιφάλι να μην μπορεί να κρύψει τον φρουτένιο και έντονο χαρακτήρα του και το Μαυροτράγανο να δίνει κομψότητα και νεύρο, ο συνδυασμός ενώνει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων. Το χαρμάνι παραμένει για 11 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης αποκτώντας επιπλέον βάθος και χαρακτήρα.

Το Κοτσιφάλι-Μαυροτράγανο 2018 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ένα πολύ απολαυστικό κόκκινο κρασί, από αυτά που θες να έχεις πολλά μπουκάλια για ώρα ανάγκης!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα με εκρηκτικά αρώματα κερασιού, μούρου, βύσσινου, μύρτιλου και φραγκοστάφυλου μπλεγμένα αρμονικά με νότες βουτύρου, τσαγιού, κανέλας, βανίλιας και πιπεριού. Ζουμερό και κομψό στόμα, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά καλοδουλεμένες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι, Μαυροτράγανο
Αρώματα Κεράσι, μούρο, βύσσινο, μύρτιλο, φραγκοστάφυλο, βούτυρο, τσάι, κανέλα, βανίλια, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ-ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα ή τυριά μεσαίας παλαίωσης.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ