Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κοτσιφάλι - Merlot 2016 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ - MERLOT 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€10,50
9.40
€9,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε ένα ποτήρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με ένα κρασί που προκαλεί τόσο με την ετικέτα του όσο και με την τιμή του, ο Μανόλης Καραβιτάκης δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν απίστευτα απολαυστικά κρασιά που δεν κοστίζουν πολύ.

Ο πολύπειρος οινολόγος ήταν στο παρελθόν υπεύθυνος για κάποια από τα γνωστότερα κρασιά του Κρητικού αμπελώνα πριν αποφασίσει να αναλάβει το οικογενειακό οινοποιείο στα Ποντικιανά της περιοχής Κολυμβαρίου στα Χανιά. Μαζί με τον γιο του Νίκο πειραματίζονται αναζητώντας την ποιοτικότερη ανάδειξη τοπικών αλλά και ξένων ποικιλιών στο ιδιαίτερο terroir της Κρήτης.

Σε ένα σπάνιο πάντρεμα των δύο κυριότερων ζωνών του νησιού, Κοτσιφάλι από τη ζώνη Πεζών και Merlot από την περιοχή των Χανίων συναντιούνται σε ένα χαρμάνι των καλύτερων εκφράσεων των δύο ποικιλιών.

Το Κοτσιφάλι βάζει το φρούτο και την ένταση. Το Merlot προσθέτει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και βελούδινη υφή, ενώ η παραμονή για 11 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χαρίζει βάθος και χαρακτήρα.

Μαλακό και ισορροπημένο, το Κοτσιφάλι – Merlot 2016 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ένα από τα απίστευτα απολαυστικά κόκκινα κρασιά με την σχέση ποιότητας – τιμής να βγάζει μάτι!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκφραστική μύτη με κυρίως κόκκινα, αλλά και μαύρα φρούτα να εκφράζονται όμορφα σε φόντο γλυκών μπαχαρικών και καραμέλας. Κεράσι, μύρτιλο και ώριμη φράουλα συνδυάζονται με βατόμουρο και βύσινο. Βανίλια, κανέλα, γλυκόριζα, καραμέλα και νύξεις μαύρου πιπεριού εκφράζουν το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι.

Βελούδινο και ζουμερό στόμα, με καλοδουλεμένες, μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο γλυκόριζα και πιπέρι ξεχωρίζουν και επιμένουν στην καπνιστή, μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι, Merlot
Αρώματα βατόμουρο, βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, φράουλα, βανίλια, κανέλα, γλυκόριζα, καραμέλα, μαύρο πιπερι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ - MERLOT 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα ή τυριά μεσαίας παλαίωσης

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}